13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO: TOP 5 MONȘTRI zburători la nivel mondial. Cum arată AVIOANELE uriașe...

FOTO: TOP 5 MONȘTRI zburători la nivel mondial. Cum arată AVIOANELE uriașe care sfidează gravitația

În timpul Primului Război Mondial, marile puteri au proiectat și fabricat bombardierele, care erau primele avioane gigant din lume.

Ulterior, în perioada interbelică, industria producătoare de avioane militare a creat fortăreţele zburătoare.

Modelul sovietic ANT-20 avea o anvergură a aripilor de 63 de metri, iar la bord se aflau un laborator foto, un mic cinematograf şi o imprimerie.

Citește și: FOTO: Cum arată PORTAVIONUL pe care SUA îl aruncă la fiare vechi și la care RUȘII se uită STUPEFIAȚI

Cu toate acestea, inventarea motorului cu reacţie le-a oferit inginerilor noi posibilități și a impulsionat şi mai mult tendinţa de proiectare şi construire a unor avioane cât mai mari.

Astfel, avionul Airbus A380 are două etaje şi poate transporta 850 de pasageri. De asemenea,  Antonov AN-225 poate ridica în aer o încărcătură de până la 250 de tone.

Aflaţi, din GALERIA FOTO de mai sus, care sunt cele mai mari avioane din lume, conform afun4u.com. Imaginile sunt incredibile!

Citește și: FOTO: Avionul care a SPULBERAT legile fizicii. Ce aparat TERIBIL au avut americanii și i-a înspăimântat pe RUȘI

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă