22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Un bărbat a câştigat dreptul de a purta coarne în poza...

FOTO. Un bărbat a câştigat dreptul de a purta coarne în poza pentru permisul auto

Un bărbat din statul american Maine, preot într-un cult păgân, a câştigat în instanţă dreptul de a purta coarne de capră în fotografia pentru permisul auto, informează bostonglobe.com, citat de News.ro.

Phelan MoonSong, rezident în statul american Maine, spune că poartă întotdeauna acele coarne de capră – cu excepţia perioadelor de timp în care doarme sau face duş -, despre care spune că reprezintă un fel de „antenă spirituală” pentru el şi „îl ajută” să îi înveţe pe ceilalţi oameni principiile pagânismului.

El a trebuit să facă apel după ce fotografia lui pentru permisul auto – în care apare purtând acele coarne – a fost prezentată autorităţilor din Maine şi să îşi explice convingerile religioase în faţa reprezentanţilor Biroului pentru Vehicule Motorizate. În plus, a spus el, coarnele în cauză nu îi ascund chipul.

Biroul Secreturii de Stat din Maine a explicat faptul că reprezentanţii săi nu erau familiarizaţi cu acele ”decoraţiuni frontale” şi au fost nevoiţi să îi ceară lui Phelan Moonsong informaţii suplimentare în această privinţă.

O purtătoare de cuvânt a aceluiaşi birou a precizat că autorităţile din statul Maine i-au permis lui Phelan Moonsong să poarte coarnele de capră, deoarece acesta a invocat motive religioase şi, de asemenea, pentru că ele nu îi acoperă chip.

Foto: Phelan MoonSong / Facebook

Cele mai citite

VIDEO. FRF a lansat imnul echipei naționale pentru EURO 2024. Piesa se numește „Visăm împreună”

Federația Română de Fotbal (FRF) a lansat astăzi, în colaborare cu PRO TV, postul care va transmite EURO 2024, piesa „Visăm Împreună”, care va...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă