13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialFotograf român, premiat la concursul International Earth and Sky 2014

Fotograf român, premiat la concursul International Earth and Sky 2014

Fotograful român Alex Conu a obținut locul al doilea la categoria "Against the Light" a concursului International Earth and Sky 2014, informează Mediafax.

Fotografia "Reflected Aurora" a fost realizată de Alex Conu în Insulele Lofoten din nordul Norvegiei, pe 15 martie.

"După câteva zile furtunoase, Aurora a revenit în Reine, un sat pitoresc de pescari din Norvegia", a spus Alex Conu. "Îmi plac cu adevărat nopţile când apare luna. Peisajul este frumos luminat şi imaginile realizate sunt mult mai interesante", a adăugat acesta.

Fotograful român Alex Conu este pasionat de astronomie. A studiat astrofizică la Universitatea din Bucureşti şi în prezent locuieşte în insulele Lofoten din Norvegia. Fotografiile sale au fost publicate în reviste precum National Geographic, Sky şi Telescope, conform site-ului său, colorsoflofoten.com.

Câştigătoarea categoriei "Against the Light" a fost Giorgia Hofer, din Italia, cu fotografia "Light in the Sky".

Pe locul al treilea la aceeaşi categorie s-a situat Majid Ghohroodi, din Iran, cu fotografia "Unlimited Sky", pe locul al patrulea – Mark Gee, din Noua Zeelandă, cu "Fog Below And The Stars Above", iar pe locul al cincilea – Song Hongxiao, din China.

Cea de-a cincea ediţie a concursului International Earth and Sky, care este organizat de The World at Night (TWAN), National Optical Astronomy Observatory şi Global Astronomy Month from Astronomers Without Borders, a avut două categorii: "Beauty of The Night Sky" şi "Against The Lights".

Categoria "Beauty of The Night Sky" a fost câştigată de Luc Perrot, din insula franceză La Réunion, din Oceanul Indian, cu fotografia "Over the Top".

Pe locul al doilea s-a situat Ben Coffman, din Portland, SUA, cu fotografia "False Dusk and Falls at Oregon Coast", pe locul al treilea – Nicholas Roemmelt, din Austria, cu "Kirkjufell Nights", pe locul al patrulea – Ibrahim Elawadi, din Egipt, cu "Little Explorer", iar pe locul al cincilea Phil Hart, din Australia, cu "Bioluminescence & Star Trails".

Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă