3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. Cum arată Roua cerului, planta carnivoră ”extraterestră”

FOTO. Cum arată Roua cerului, planta carnivoră ”extraterestră”

O tânără din Finlanda pasionată de macrofotografie și de natură a realizat o serie de poze cu o plantă carnivoră, care par desprinse din alte lume, potrivit boredpanda.com. 

Joni Niemelä a subliniat că urmărește să surprindă acele detalii din natura înconjurătoare care de multe ori trec neobservate. De asemenea, fotografa a arătat că planta i-a suscitat interesul în mod deosebit, pentru că trăsăturile ei îi amintesc ”de o plantă extraterestră”. 

”Roua cerului” este o plantă carnivoră, ocrotită prin lege, care poate fi admirată în turbăriile muntoase, majoritatea astăzi aflate în rezervații naturale. Poate fi ușor recunoscută după florile de culoare albă și îndeosebi după frunze, care au pe suprafața lor numeroși peri glandulari, cu rol în digerarea insectelor, potrivit gradinamea.ro. 

Joni a surprins în două expoziții ”lumea de vis” a plantei Roua Cerului. 

Deschideți galeria foto pentru a vedea fotografiile în detaliu cu planta carnivoră.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă