11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialGrădina zoologică din Hunedoara, închisă. Cum au motivat autoritățile

Grădina zoologică din Hunedoara, închisă. Cum au motivat autoritățile

Grădina zoologică din municipiul Hunedoara a fost închisă temporar. Decizia a fost luată în urma unui control efectuat de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Hunedoara, transmite Agerpres.

Administraţia grădinii zoologice a fost totodată amendată cu 48.500 de lei, pentru că în mai multe ţarcuri, cum ar fi cel al leilor sau al unor animale cu copite, existau porţiuni mari fără beton, fapt ce a favorizat apariţia noroiului. 

”Activitatea grădinii zoologice a fost suspendată până pe 14 iulie, interval de timp în care trebuie remediate anumite probleme depistate pe teren. Nu a fost acordată suficientă atenţie unor specii de animale, cum ar cazul celor care trăiesc în ţarcuri. Astfel, în unele ţarcuri erau porţiuni mari de noroi pentru că nu era aşezat pietriş sau nu era turnat beton peste tot’” a declarat, purtătorul de cuvânt al DSV Hunedoara, Leontin Laslău. 

De asemenea, administraţia va trebui, conform reprezentantului DSV, să reglementeze clar activitatea de la bucătăria în care se pregătesc furajele pentru animale. 

Grădina zoologică din Hunedoara se află în subordinea primăriei municipiului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă