9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialHillary Clinton, fostul secretar de stat american, spionată de serviciile secrete germane

Hillary Clinton, fostul secretar de stat american, spionată de serviciile secrete germane

Hillary Clinton, fostul secretar de stat american, a fost spionată de serviciile secrete germane. Potrivit presei germane, cel puțin o convorbire telefonică a politicianului, ar fi fost ascultată, informează B1TV.

Süddeutsche Zeitung (SZ) și canalele publice regionale de radioteleviziune NDR și WDR se bazează pe documente furnizate agenției CIA americane de un spion din rândurile BND, agenția de informații germană. SZ și NDR s-au dedicat în mod special în ultimele luni dezvăluirilor despre spionajul dintre marile puteri.

Nu se precizează însă când se presupune că a fost ascultată convorbirea, dar cazul ar fi fost evocat de John Kerry, succesorul dnei Clinton, cu omologul său german Frank-Walter Steinmeier. 

Presa citează o sursă anonimă din guvernul german potrivit căreia conversația lui  Clinton ar fi fost interceptată din greșeală, în timp ce ministrul se afla într-un avion al guvernului american. 

Dar spionarea unor personalități politice americane "nu ar fi un singur caz", afirmă SZ, WDR și NRD, potrivit cărora BND ar fi fost mandatată de asemenea de guvernul german "să spioneze un partener din NATO", dar ele nu precizează care. 

Cele mai citite

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă