9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Scandal la Miss Mundo Argentina: I s-a retras titlul de Miss...

VIDEO. Scandal la Miss Mundo Argentina: I s-a retras titlul de Miss pentru că e mamă

Tamara Fernandez, câștigătoare a unui concurs regional de frumusețe și care urma să participe la faza finală pe țară a “Miss Mundo Argentina 2016′, a fost eliminată din competiție pentru că este mama unei fetițe, relatează AFP, preluată de Agerpres.

În vârstă de 24 de ani și de profesie manechin, Tamara Fernandez a fost aleasă săptămâna trecută Miss Mundo Neuquen, de la numele provinciei industriale din Patagonia, titlu care o califica în etapa finală pe țară, ce se va desfășura în iulie, la Buenos Aires.

Concursurile de frumusețe pretind în general candidatelor să fie celibatare și să nu aibă copii, dar concurenta a asigurat că nu a ascuns niciodată faptul că este mama unei fetițe de doi ani.

Organizatorii concursului “Miss Mundo Argentina” nu s-au pronunțat asupra cazului care a declanșat o amplă dezbatere în țară, pe tema sexismului și condițiilor de organizare a unui concurs de frumusețe.

“Știau că am o fiică, dar m-au convocat și am câștigat coroana. Iar apoi mi-au luat-o”, a deplâns tânăra care și-a deschis propria agenție de modeling.

Afacerea profund mediatizată i-a determinat pe organizatorii concursului regional să bată în retragere.

“M-au chemat luni și mi-au spus că este vorba de o greșeală”, a mărturisit tânăra femeie.

Concursurile de frumusețe stârnesc pasiuni în Argentina. În 2014, orașul Chivilcoy, aflat la 160 km de Buenos Aires, le-a interzis considerându-le degradante pentru femei.

 

 

Cele mai citite

Zi perfectă pentru românce la Madrid! Irina Begu și Jaqueline Cristian au obținut victorii importante

Irina Begu s-a calificat în turul secund al turneului WTA 1.000 de la Madrid, în timp ce Jaqueline Cristian a reuşit să acceadă pe...

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...

Ramzan Kadîrov se antrenează într-o sală de fitness după ce s-a anunțat că e pe moarte

Omul forte din Cecenia, Ramzan Kadîrov, a publicat un videoclip în care arată cum se antrenează într-o sală de fitness, într-o aparentă intenţie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă