21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Iași: Ponta, huiduit la slujba de Sf. Parascheva. 6.000 de oameni...

VIDEO. Iași: Ponta, huiduit la slujba de Sf. Parascheva. 6.000 de oameni au participat la ceremonie

UPDATE 13.50: Premierul Victor Ponta a fost huiduit, marți, de mai multe persoane, la slujba de Sf. Parascheva, transmite Mediafax. Oamenii au strigat ”Trădătorule!”, pe traseul parcurs de acesta de la Catedrala Mitropolitană din Iași, unde a asistat la slujba de Sfânta Parascheva, și până în zona Primăriei.

Premierul a asiatat la slujba de Sfânta Parascheva alături de soția sa, Daciana, de președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, ministrul Muncii, Rovana Plumb, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, vicepreședintele PSD Gheorghe Nichita, primar al Iașiului, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian, precum şi parlamentari de Iaşi.

La finalul ceremoniei religioase, Victor Ponta și ceilalți politicieni au intrat, împreună cu mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, în clădirea administrativă a Mitropoliei Moldovei, iar pe porțiunea de aproximativ 150 de metri până la clădirea administrativă premierul s-a oprit și a vorbit cu mai mulți oameni, unii urându-i succes la alegerile prezidențiale.

Din mulțime s-au auzit însă și persoane care au strigat ”Hoții, hoții!” și ”Numai minciuni ne dau!”.

Premierul a ieșit din clădirea catedralei după aproximativ 20 de minute, îndreptându-se, alături de ceilalți politicieni, spre un microbuz parcat în zona Primăriei, pentru a merge la masă la un local al Mitropoliei.

Pe drum, Victor Ponta a fost huiduit de mai multe persoane, care au strigat ”Trădătorule!” și ”Ce facem cu corupția?”. Unul dintre protestatari a fost imobilizat de forțele de ordine, fiind totodată legitimat.

De asemenea, au existat și persoane care i-au urat premierului succes în alegeri și cu care acesta a dat mâna.

Aproximativ 6.000 de persoane au asistat la slujba de Sfânta Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iași, mitropolitul Moldovei, IPS Teofan, îndemându-i pe oameni să plece acasă îmbogățiți și să fie luptători, în același timp el spunând că s-a simțit jenat că o parte din pelerini nu au avut cazare.

Mii de persoane participă, marți, la slujba de Sfânta Parascheva, în curtea Catedralei Mitropolitane din Iași, relatează Mediafax. La ceremonie participă și premierul Victor Ponta. 

 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/30c5599e6cae6a3dbdb4920dff38ef14/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Slujba de la Catedrala Mitropolitană din Iași a început la ora 9.00, fiind oficiată de zeci de preoți, pe o scenă amenajată în curtea catedralei, la câţiva metri de pietonalul Ştefan cel Mare, unde sunt prezente câteva mii de persoane.

Citește și: Iași: 250 de pelerini au leșinat la coada pentru moaște

La slujbă asistă și o serie de politicieni, între care premierul Victor Ponta, care a venit cu soția sa, Daciana, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, ministrul Muncii, Rovana Plumb, vicepreședintele PSD Gheorghe Nichita, primar al Iașiului, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian, precum şi parlamentari de Iaşi. Politicienii stau pe scenă, într-o zonă amenajată cu scaune.

Slujba este programată să dureze peste trei ore.

Citește și: Pelerinaj la Iași: Peste 90.000 de oameni s-au închinat la moaştele Sfintei Parascheva

În același timp, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi continuă pelerinajul la racla cu moaştele Sfintei Parascheva şi cele ale Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, aduse la Iaşi duminică seară, de la Biserica ”Sfântul Gheorghe Nou” din Bucureşti.

Până marţi dimineaţă, s-au închinat la moaşte aproximativ 180.000 de pelerini, alte câteva mii de oameni aşteptând la coadă, care se întinde pe o distanță de aproximativ un kilometru.

Moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva vor rămâne expuse pe esplanada din curtea Catedralei Mitropolitane cel mai probabil până marţi seară, după care vor fi reintroduse în interiorul lăcaşului de cult.

Aproximativ 65.000 de sarmale, vin, sucuri şi mere vor fi împărţite, marți, la Iași, pelerinilor care participă la sărbătoarea Sfintei Parascheva, după liturghia de la Catedrala Mitropolitană.

Citește și: Iaşi: Tragedie la pelerinajul Sfintei Parascheva. O femeie A MURIT în timp ce aștepta la coadă

Masa pelerinilor va avea loc la Cantina de Ajutor Social din Iaşi, iar în zona unde vor fi aduse oalele cu mâncare vor fi montate garduri metalice, în timp ce poliţiştii locali vor permite accesul în grupuri de câte 50 de persoane, pentru a evita producerea unor busculade.

Totodată, credincioşii vor primi vin, sucuri, mere şi colaci.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

În anii precedenţi, pelerinii veniţi la Iaşi din toate colţurile ţării au stat şi câte 12 ore la coadă pentru a ajunge să se închine la racla cu sfintele moaşte, cozile întinzându-se pe distanțe de câțiva kilometri. Credincioşilor care vor sta noaptea la rând pentru a se închina la sfintele moaşte le vor fi oferite de către autorităţi, dar şi de către Mitropolie, ceai cald şi pachete cu mâncare.

Anul trecut, aproximativ 220.000 de persoane au trecut pe la racla cu moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva, în cele cinci zile ale pelerinajului de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei.

Cele mai citite

Poliția din SUA, din nou în centrul unui scandal. Un nou caz ,,George Floyd” s-a petrecut recent

Poliția americană este din nou în centrul unui scandal după ce a arestat pe 18 aprilie un bărbat de culoare. În timpul operațiunii din...

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica de Florii. Cele mai întâlnite prenume

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de sărbătoarea Floriilor. Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul...

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...
Ultima oră
Pe aceeași temă