18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialINCREDIBIL. Ce aruncă bucureștenii la canal

INCREDIBIL. Ce aruncă bucureștenii la canal

Bucureştenii transformă reţeaua de canalizare a Capitalei într-o groapă de gunoi sau în cimitir pentru animalele moarte. Angajații companiei de furnizare a apei din București au descoperit foarte multe cadavre de animale, chiar și leșul unei vaci, informează Agerpres.

“Aş vrea să ridic o problemă, aceea că trebuie să lucrăm la mentalitatea oamenilor. Poate că vi se pare incredibil, dar am scos din reţeaua de canalizare: peşti, nu mai vorbesc de câini morţi, avem inclusiv un cap de mistreţ şi ultimul trofeu de săptămâna trecută, care este o vacă. Nu vă mint, o vacă. Am început prin a vă spune că apa este o problemă de siguranţă naţională şi vă daţi seama ce responsabilitate este pe noi ca ea sa îndeplinească toţi parametrii de potabilitate”, a declarat, vineri, şeful Apa Nova Bucureşti, Mădălin Mihailovici, într-o conferinţă de presă. 

Citește și: Apa Nova București consideră că apa produsă de societate este potabilă “110%”. Ce idee i-a venit direcorului companiei

Apa Nova Bucureşti întreţine un sistem de conducte de peste 5.500 de kilometri de reţea de apă şi canal, având în exploatare şi caseta de ape uzate,”un unicat de colector care trece pe sub râul Dâmboviţa”. 

“Caseta a fost o lucrare a regimului trecut pe care am preluat-o de la Apele Române. (…) Noi am făcut practic canalul de legătura între casetă şi râul Dâmboviţa. De la darea în exploatare a casetei de ape uzate, la sfârşitul anilor ’80, nimeni nu a intrat să o cureţe şi să o întreţină. Apa Nova a curăţat-o în totalitate. Există practic o armată subterană care lucrează zi şi noapte în linişte şi tăcere şi cred că aţi observat că în ultimii doi ani la inundaţii, Bucureştiul nu a mai intrat sub apă (…)”, a precizat Mădălin Mihailovici. 

Apa Nova Bucureşti, furnizorul de servicii de alimentare cu apă şi canalizare, a organizat vineri prima consultare publică referitoare la serviciile prestate de societate şi la proiectele viitoare la care participă reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari. 

Apa Nova Bucureşti, filiala Veolia Apa, este din noiembrie 2000, pentru o durată de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare din Bucureşti şi are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apă, tratarea şi distribuţia apei către consumatori, evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice de pe teritoriul municipiului Bucureşti.

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă