18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialInterlopul Costel Corduneanu, pe Facebook, la puțin timp după ce a fost...

Interlopul Costel Corduneanu, pe Facebook, la puțin timp după ce a fost pus sub control judiciar: ”Cine râde la urmă, râde mai bine. Rușine DIICOT”

La puțin timp după ce liderul clanului Corduneanu de la Iași, Costel Corduneanu, a fost pus sub control judiciar de magistrați, deși DIICOT îl reținuse pentru trafic de arme, acesta a lăsat un mesaj pe Facebook. El îi ”ceartă” pe anchetatori că l-ar fi reținut fără motiv.

Citește și: Liderul clanului Corduneanu de la Iași, reținut de DIICOT pentru trafic de arme. Curtea de Apel a decis să fie cercetat SUB CONTROL JUDICIAR

"Acum 2 zile procurorii DIICOT au emis o ordonanță de reținere pe numele meu pe motiv "grup infracțional organizat și contrabandă calificată"..Băi voi sunteți sănatoși?? Pe ce dovezi mă rețineți?? Mi-ați devastat mașina mi-ați luat actele, lucrurile personale, îmi ascultați telefoanele…. Băi nebunilor fiecare om are dreptul la LIBERTATE în vorbire. La dosar NU EXISTĂ dovezi pt care aș fi facut eu așa ceva nici convorbiri nici fapte NIMIC. Și fac eu rău că vă cer despăgubiri și daune morale?? Scriu aici pt că știu că citiți voi ăia, vă știți voi, de acolo de sus care îmi vreti răul… Dar pot să zic un lucru doar, cine râde la urmă râde mai bine!! DISTRIBUIȚI MAI DEPARTE să vadă lumea de cine e condusă țara asta și NU mă refer la președinte, mă refer la cei care conduc DIN UMBRĂ (magistrat, procurori și așa mai departe) RUȘINE DIICOT, RUȘINE JUSTIȚIA ROMÂNĂ,BĂGAȚI OAMENI PE AREST NEVINOVAȚI!! ȘI VĂ PLÂNGEȚI CĂ A CRESCUT RATA", a postat Corduneanu pe Facebook.

 Din probele administrate în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii iulie 2014 numitul Constantin Corduneanu a iniţiat constituirea unei grupări criminale cu scopul introducerii în mod ilegal în România de armament şi a muniţiei aferente. Pentru punerea în aplicare a rezoluţiei infracţionale numitul Constantin Corduneanu a luat legătura cu o persoană care se afla pe teritoriul Italiei, căreia i-a cerut să-i aducă un pistol şi muniţia aferentă. Ulterior s-a stabilit faptul că persoana care era în Italia era numitul Ranzburg Ovidiu care în momentul venirii în România a introdus în mod ilegal în țară un pistol şi muniţia aferentă.

Vineri seară, magistrații Curții de Apel Iași a decis cercetarea sub control judiciar a lui Costel Corduneanu, deși oamenii legii au găsit pistolul în mașina lui. 

Potrivit unui comunicat al DIICOT ”în urma monitorizării specifice, în data de 15.10.2014,  Ranzburg Ovidiu a fost prins în flagrant. Autoturismul cu care călătorea, împreună cu inculpatul Iarcă Neculai,  a fost oprit în trafic de către organele de poliţie din cadrul I.P.J. Vaslui, fiind găsite un pistol revolver marca ASTRA UNCETA CADIX seria R 205165 – de producţie spaniolă şi muniţia aferentă (19 cartuşe de calibru 38 special – 9 mm). 

Din investigații a rezultat faptul că arma și muniția găsite asupra inculpatului Ranzburg Ovidiu erau ale inculpatului Constantin Corduneanu, acesta fiind cel care i le înmânase în cursul lunii august 2014”. 

Anchetatorii au mai arătat că ”această armă şi muniţie au fost procurate anterior de inculpatul Constantin Corduneanu de la persoane neidentificate care le-au introdus în mod ilegal în România.

Inculpații Constantin Corduneanu şi Ranzburg Ovidiu au fost puşi în legătură de către inculpatul Ghinea Florin Nicolae zis Ghenosu, persoană care a intermediat introducerea în ţară de către Ranzburg Ovidiu a unui pistol şi a muniţiei aferente”.

Agenda lui Corduneanu

Cu ocazia perchezițiilor, la domiciliul lui Constantin Corduneanu au fost găsite mai multe agende care conțin însemnări cu privire la arme și sume de bani, au mai arătat procurorii DIICOT.

”Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași l-au reținut astăzi (vineri n.r) pentru 24 de ore și pe avocatul Horobeț Neculai, acesta fiind acuzat pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi favorizare a făptuitorului.

În cauză mai sunt urmăriți penal pentru constituire a unui grup infracțional și contrabandă calificată și inculpații Iarcă Neculai, Ghinea Florin Nicolae (complicitate la contrabandă) – arestat în altă cauză. 

Inculpata Dumitrescu Laura Iuliana este acuzată pentru săvârșirea  infracţiunii  de complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Procurorii DIICOT – ST Iași au solicitat azi instanței de judecată arestarea preventivă a celor trei inculpați reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.

La activități au contribuit și polițiștii B.C.C.O. Constanța, B.C.C.O. Galați, I.P.J. Vaslui, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de  Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă