18.9 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialJocurile Pokemon, pe lista neagră în Arabia Saudită

Jocurile Pokemon, pe lista neagră în Arabia Saudită

Cel mai important organism religios din Arabia Saudită a publicat, joi, un document prin care interzice jocurile Pokemon, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Comitetul permanent pentru cercetare şi fatwe a declarat pe site-ul său că a emis din nou un decret privind jocurile Pokemon după ce „a primit numeroase întrebări” din partea publicului pe această temă. Este vorba despre o fatwa din anul 2001. 

Fatwa care recomanda interzicerea jocurilor Pokemon fusese impusă în 2001 de către muftiul regatului, care le asimilase jocurilor de noroc interzise de islam. 

Muftiul, cea mai înaltă autoritate religioasă din Arabia Saudită, a susţinut totodată că felul în care sunt concepute personajele jocului se bazează pe teoria darwinistă a evoluţiei speciilor prin selecţie naturală, respinsă de asemenea, de islam.

Autoritățile nu au precizat dacă decizia este legată de Pokemon Go, jocul de realitate augmentată, care a făcut senzaţie în lume de la începutul lunii iulie. Pokemon Go nu este încă disponibil oficial în această ţară ultra-conservatoare din Golf, însă a fost descărcat ilegal de numeroase ori.

 

 

Cele mai citite

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Presiunile asupra prețurilor la energia electrică au afectat veniturile Hidroelectrica

Veniturile Grupului Hidroelectrica au înregistrat o reducere de 22 la sută pentru primul trimestru al anului 2024, comparativ cu primul trimestru al anului 2023,...

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă