19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialJocurile Pokemon, pe lista neagră în Arabia Saudită

Jocurile Pokemon, pe lista neagră în Arabia Saudită

Cel mai important organism religios din Arabia Saudită a publicat, joi, un document prin care interzice jocurile Pokemon, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Comitetul permanent pentru cercetare şi fatwe a declarat pe site-ul său că a emis din nou un decret privind jocurile Pokemon după ce „a primit numeroase întrebări” din partea publicului pe această temă. Este vorba despre o fatwa din anul 2001. 

Fatwa care recomanda interzicerea jocurilor Pokemon fusese impusă în 2001 de către muftiul regatului, care le asimilase jocurilor de noroc interzise de islam. 

Muftiul, cea mai înaltă autoritate religioasă din Arabia Saudită, a susţinut totodată că felul în care sunt concepute personajele jocului se bazează pe teoria darwinistă a evoluţiei speciilor prin selecţie naturală, respinsă de asemenea, de islam.

Autoritățile nu au precizat dacă decizia este legată de Pokemon Go, jocul de realitate augmentată, care a făcut senzaţie în lume de la începutul lunii iulie. Pokemon Go nu este încă disponibil oficial în această ţară ultra-conservatoare din Golf, însă a fost descărcat ilegal de numeroase ori.

 

 

Cele mai citite

Cod galben de furtuni, pentru 24 de județe și Capitală. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în cursul acestei zile în 24 de...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

Echipă mixtă română de tenis de masă, calificată la Olimpiadă

Perechea română alcătuită din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-a calificat pentru proba de dublu mixt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă