11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialJumătate dintre românii de la oraşe au animale de companie

Jumătate dintre românii de la oraşe au animale de companie

Aproape jumătate (48%) dintre românii din mediul urban, cu acces la internet, deţin animale de companie, arată un studiu remis luni Agerpres. Potrivit cercetării realizate în luna decembrie de compania iSense Solutions, cei mai mulţi români au în grijă câini – 65% şi pisici – 52%. 

Printre animalele de companie se mai numără peruşi, papagali – 11%, peşti – 10% şi iepuri – 4%. Conform studiului, 29% dintre persoanele care deţin animale de companie au doar câini, în timp ce 22% au doar pisici. 

Potrivit cercetării, câinele se detaşează ca animalul preferat de către familiile mari – 76% dintre posesorii de animale de companie cu familii numeroase, de minimum patru membri, au câini. 

Cercetarea mai relevă că hrana şi accesoriile pentru animalele de companie sunt cumpărate din hypermarketuri/supermarketuri – 63% şi petshop-uri de cartier – 46%, urmate de magazinele mari specializate 25% şi de piaţă – 23%. 

Proprietarii de animale merg, în medie, de şase ori pe an la cabinetele veterinare. Principalele motive ale vizitelor la medic sunt legate de vaccinare – 58%, deparazitări interne/externe – 44%, urgenţe medicale – 43%, control de rutină – 37%, medicamente – 29% şi tăiere unghii/toaletare/înfrumuseţare – 18%, indică studiul. În cadrul cercetării, animalul de companie a fost definit drept “un animal crescut din plăcere, fără a beneficia de alte foloase de pe urma acestuia”. 

Studiul a fost realizat online de către compania iSense Solutions pe un eşantion de 1.011 de respondenţi, membri ai panelului ResearchRomania.ro. Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, din mediul urban din România, iar culegerea datelor a fost realizată în luna decembrie 2015. Rezultatele au un grad de eroare de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă