20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialJustiția franceză se opune difuzării imaginii cu tânărul rom bătut

Justiția franceză se opune difuzării imaginii cu tânărul rom bătut

Procuroarea Sylvie Moisson din Bobigny – un oraș la nord de Paris – a cerut joi presei franceze să nu difuzeze fotografia prezentată ca fiind cea a tânărului rom bătut cu cruzime, vineri, la periferia Parisului şi publicată miercuri de presa britanică, relatează AFP, preluată de Mediafax.

Site-ul de Internet al cotidianului britanic The Daily Telegraph a publicat miercuri sub titlul „fotografia care va şoca Franţa” imagini cu acest tânăr zăcând întră-un cărucior de supermarket, cu faţa tumefiată şi plină de sânge. „Dreptul francez se opune difuzării acestei fotografii a unei victime minore care are dreptul la protecţie absolută a imaginii sale, sub pedeapsa unor urmăriri penale”, a reamintit Sylvie Moisson într-un comunicat.

„Nu mă îndoiesc că dreptul şi deontologia presei vor împiedica în Franţa orice difuzare a acestei fotografii care nu îşi are locul legitim decât în procedura anchetei penale”, a afirmat ea. Procuroarea din Bobigny aminteşte că ancheta „se referă, de asemenea, la condiţiile în care a fost realizată această fotografie care este, de asemenea, protejată de secretul anchetei”.

Tânărul Darius, care trăia de puţin timp împreună cu familia şi alţi romi într-o casă dezafectată din Pierrefitte-sur-Seine, la periferia de nord a Parisului, a fost găsit vineri seara inconştient, într-un cărucior de supermarket, abandonat în apropiere de Cité des Poètes, un cartier problematic.

Grav rănit, cu leziuni craniene, adolescentul se afla încă în comă joi, cu un „prognostic rezervat, dar starea sa de sănătate este stabilă”, a aflat AFP de la surse poliţieneşti. Acest „act de barbarie”, condamnat vehement de autorităţile politice franceze şi de asociaţii, a avut ca mobil "răzbunarea privată", a anunţat marţi procurorul, tânărul fiind suspectat de furt de locuitorii cartierului. Autorii agresiunii nu au fost încă identificaţi.

Cele mai citite

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, vine în România

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, se va deplasa în România pentru o vizită de două zile, în perioada 13-14 mai 2024.  Luni, 13 mai,...

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...

Mesajul Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nifon, cu ocazia Zilei Independenței Naționale a României

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Independenței Naționale a României. „Cu bucurie în suflete, celebrăm Ziua Independenței Naționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă