16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialLimuzina Chrysler a dictatorului Nicolae Ceauşescu, scoasă la licitație

Limuzina Chrysler a dictatorului Nicolae Ceauşescu, scoasă la licitație

Limuzina Chrysler a dictatorului Nicolae Ceauşescu va fi scoasă la vânzare pe 9 decembrie, la Licitaţia de Crăciun a casei Artmark, preţul de pornire fiind de 4.000 de euro. Limuzina Paykan Hillman-Hunter (Chrysler) a fost primită cadou de către a dictatorului Nicolae Ceauşescu de la şahul Mohammad Reza Pahlavi.

Potrivit Mediafax, care citează biroul de presă al casei Artmark, Licitaţia de Crăciun, care va avea loc pe 9 decembrie, pregăteşte publicului una dintre cele mai inedite şi preţioase selecţii de cadouri din istoria Artmark.

De la bijuterii extravagante din colecţia Marinei Dimitropoulos, soţia fostului prim-ministru al Greciei, la o pivniţă de vinuri franţuzeşti, provenind de la un colecţionar bucureştean, la antichităţi de o raritate absolută, precum un set de artefacte din aur dacic, descoperite în Transilvania la sfârşitul secolului al XIX-lea, limuzina Hillman-Hunter (Chrysler) care i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu şi până la pictură românească şi europeană pe tema iernii şi a sărbătorilor – fiecare îşi va găsi cadoul ideal.

De asemenea, Licitaţia de Iarnă, organizată pe 17 decembrie, este o ediţie aniversară, întrucât Artmark împlineşte şase ani de la organizarea primei vânzări dedicate anotimpului hibernal. Fiind un moment de colecţie, a fost pregătită o expoziţie în stilul Artmark consacrat, care cuprinde opere ale unora dintre cei mai mari artişti români.

Expoziţia va fi deschisă începând de sâmbătă şi va putea fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviţă din Bucureşti. Licitaţia de Crăciun va avea loc pe 9 decembrie, de la ora 20.00, la Athénée Palace Hilton, iar Licitaţia de Iarnă, pe 17 decembrie, de la ora 19.30, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Cele mai citite

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă