15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMasă de sărbătoare pentru românii fără adăpost din Coslada, Spania

Masă de sărbătoare pentru românii fără adăpost din Coslada, Spania

Zeci de români fără adăpost care stau la marginea orașului Coslada din Spania au avut parte de o surpriză în seara de Crăciun: o masă tradițională cu sarmale și cozonaci tradiționali. 

Surpriza a fost organizată la inițiativa FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa, cu sprijinul restaurantului românesc Ulises din Coslada, care a făcut sarmalele, și cofetăria Ellite, care a făcut cozonacii.

Pe lângă cozonacii pufoși și sarmalele calde, românii fără adăpost s-au mai bucurat și de vizita corului de români al Bisericii Adventiste Emaus din Madrid, mulți dintre ei spunând că nu au mai auzit colinde românești de foarte mulți ani.

Zecile de români fără adăpost din Coslada locuiesc într-o casă fără geamuri și uși. Proprietarul casei nu are de gând să renoveze curând casa și le-a permis acestora să locuiască acolo. 

În Spania locuiesc în acest moment în jur de un milion de români, dintre care aproximativ de 2 000 sunt fără adăpost. Criza financiară globală și lipsa locurilor de muncă din Spania, sunt doar câțiva factori din cauza cărora acești români nu mai au nici unde lucra, nici unde dormi.

„Pe lângă bucuria pe care am făcut-o oamenilor fără adăpost de a le aduce sarmale, cozonaci și de a le cânta colinde, membrii echipei care a făcut posibil acest proiect au spus că a fost una dintre cele mai frumoase sărbători petrecute de ei.”  a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa.

Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă