6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMexic. O pădure care urma să fie distrusă a devenit atracție turistică...

Mexic. O pădure care urma să fie distrusă a devenit atracție turistică datorită LICURICILOR

Cabanele din parcul Piedra Canteada, la 75 kilometri distanţă de Ciudad de Mexico, sunt rezervate cu câteva săptămâni înainte de “familii cu copii şi cupluri care caută o ambianţă romantică”, scrie ziarul “El Sol de Puebla”, relatează cotidianul spaniol ABC citat de Agerpres.

Preţul scăzut al roadelor câmpului a obligat comunităţi ca Piedra Canteada să taie arbori şi să vândă lemnul, scrie ziarul mexican. 

În 1990, cooperativa a decis să profite în scop turistic de licuricii care se văd cu milioanele în lunile iunie, iulie şi august în zonă. Ea a redus în mod semnificativ tăierile de lemn, asigurându-şi venituri prin promovarea turismului. 

Din 2011, schimbarea activităţii dă roade, “ajutând comunitatea să iasă din sărăcie”. 

“Noi tăiem, trăim din pădure, din tăierea arborilor, dar într-o formă ordonată”, comentează Rueda López, unul dintre fondatorii cooperativei. “Este ca o grădină. Trebuie să se îndepărteze părţile uscate, părţile bolnave, pentru a creşte cu adevărat”. 

Spectacolul licuricilor din Piedra Canteada a devenit principalul motor economic al cooperativei. 

“Este impresionant să vezi atât de mulţi licurici ca aici”, declară un turist pentru “El Sol de Puebla”. 

În întreaga lume, despădurirea şi creşterea urbană ameninţă peste 2.000 de specii de licurici, aminteşte ziarul mexican.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă