11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMinisterul Fondurilor Europene promovează Ziua Europei

Ministerul Fondurilor Europene promovează Ziua Europei

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a derulat, în perioada 1-9 mai, o campanie de informare în mediul online, dedicată Zilei Europei (9 Mai) și evenimentelor organizate cu acest prilej. Scopul campaniei a fost de creștere a gradului de cunoaștere al românilor cu privire la cultura și spiritul european.

De la începutul lunii mai, MFE a postat, în fiecare zi, pe conturile proprii de Facebook și Twitter, afișe informative referitoare la simbolurile europene și la manifestările organizate în România și în străinătate de 9 mai.

De asemenea, Ministerul Fondurilor Europene participă în calitate de partener în cadrul evenimentelor organizate de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), Reprezentanța Comisiei Europene în România și Primăria Municipiului București.

Astfel, vineri, 9 Mai, MFE se alătură iniţiativei MAE şi a Reprezentanţei Comisiei Europene, susţinând promovarea culturii și a tradițiilor românești în cadrul evenimentului organizat la stația de metrou Piața Iancului (M1). Alte 20 de state sunt reprezentate în mai multe stații de pe magistralele 1, 2 și 3.

Duminică, pe 11 mai, Ministerul Fondurilor Europene este partener al evenimentului „Piața statelor membre UE”, organizat în Parcul Cișmigiu, între orele 10:30-18:00, de Ministerul Afacerilor Externe, Primăria Municipiului București  şi Centrul pentru Proiecte Educaționale și Sportive PROEDUS, respectiv de către Reprezentanţa Comisiei Europene în România. Timp de mai multe ore, cetățenii se vor putea informa cu privire la simbolurile UE și vor asista la manifestări culturale ale statelor membre.

Tradițiile și cultura țărilor Uniunii Europene, la fel și multilingvismul, sunt promovate pe parcursul acestei luni și de principalele instituții europene din Bruxelles, Strasbourg și Luxemburg, ce își deschid porțile pentru câteva ore pentru publicul larg.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă