15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMinisterul rus al Apărării neagă informaţiile privind trimiterea unui convoi militar rus...

Ministerul rus al Apărării neagă informaţiile privind trimiterea unui convoi militar rus în Ucraina

Igor Konacenkov, un oficial din Ministerul rus al Apărării a negat, vineri, informaţiile privind trimiterea unui convoi militar rus în Ucraina,informează Mediafax.

"Niciun convoi militar rus nu a traversat frontiera dintre Rusia şi Ucraina", a declarat generalul Igor Konacenkov, un oficial din Ministerul rus al Apărării.

"Forţele ucrainene distrug fantome", a ironizat generalul Konacenkov anunţul Kievului privind atacarea şi distrugerea unor vehicule militare ruse.

Citește și: Băsescu și vicepreședintele SUA, Joe Biden: O intervenție a Rusiei în Ucraina ar fi o încălcare a reglementărilor internaționale

Potrivit presei străine, 23 de vehicule blindate pentru transportul trupelor, camioane de combustibil şi alte vehicule logistice cu numere de înmatriculare militare ruseşti au traversat frontiera dintre Rusia şi Ucraina joi seara, în zona Doneţk, prin punctul vamal Izvarin. Un alt convoi "umanitar" rus, format din aproape 300 de camioane, este staţionat la frontiera dintre Rusia şi Ucraina, vehiculele fiind verificate de poliţia ucraineană.

Citește și: Ucraina CONFIRMĂ o incursiune militară rusă pe teritoriul său. Rusia neagă. Armata A DESCHIS FOCUL asupra unui convoi rusesc. Mai mulți miniștri de Externe din UE și NATO avertizează Rusia. Băsescu și Biden au discutat despre intervenția rusă în Ucraina: Este o încălcare a reglementărilor internaționale

Armata ucraineană "a distrus" majoritatea vehiculelor blindate ruse care au pătruns în cursul nopţii pe teritoriul ucrainean, afirmă un purtător de cuvânt militar. "Trupele ucrainene au localizat şi au atacat vehiculele militare intrate în cursul nopţii printr-o zonă a frontierei aflată sub controlul insurgenţilor", a declarat Andrei Lisenko, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene. "Militarii ucraineni au distrus vehicule militare ruse, fiind vizaţi de focuri de artilerie, inclusiv de pe teritoriul Rusiei", a precizat oficialul militar ucrainean. Preşedinţia Ucrainei a confirmat că o mare parte a vehiculelor militare ruse au fost distruse de armata ucraineană.

Generalul Konacenkov i-a criticat pe oficialii occidentali care lansează, în opinia sa, acuzaţii nefondate şi a denunţat activitatea unor jurnalişti care "publică zilnic pe Twitter" mesaje vizând presupuse incursiuni ale Rusiei în Ucraina.

De asemenea, Konacenkov a făcut referire la victimele civile din estul Ucrainei, unde au loc lupte între armata ucraineană şi insurgenţi proruşi.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a criticat vineri, într-o convorbire telefonică cu omologul său american Chuck Hagel, utilizarea de către armata ucraineană a unor arme grele în zone populate de civili.

Rusia a considerat drept "incceptabilă utilizarea de către forţele guvernamentale (ucrainene) a aviaţiei militare şi a armelor grele împotriva civililor paşnici şi a infrastructurii civile", a declarat ministrul rus, potrivit unui comunicat.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă