27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialMinisterul Sănătăţii: Câţi răniţi mai sunt internaţi în spitalele din Capitală

Ministerul Sănătăţii: Câţi răniţi mai sunt internaţi în spitalele din Capitală

137 de răniți în incendiul de la clubul Colectiv mai erau internați, duminică seară, în spitalele Capitalei, informează Ministerul Sănătății, citat de Mediafax. 

Dintre aceștia, cei mai mulți sunt la Spitalul de Arşi – 27 (trei critici, 10 grav, 14 stabili), Spitalul “Bagdasar Arseni” – 21 (trei intubați, 18 stabili), Spitalul Universitar – 20 (șase în stare critică, trei în stare gravă, 11 stabili), Floreasca- 15 (14 intubați, unul stabil), Elias – 14 (patru intubați, 10 stabili) și Spitalul Militar – 12 (doi intubați, 10 stabili).

Totodată, la Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu” sunt șase pacienți minori (doi intubați, patru stabili), la Spitalul “Sf Ioan” – opt răniți (șase intubați, doi stabili), Spitalul SRI – șase (doi grav, patru stabili), Spitalul “Sf. Pantelimon” – cinci (doi intubați, trei stabili) și la Spitalul Gerota – trei pacienți stabili.

Astfel, 57 dintre răniți sunt în stare critică, gravă sau intubați.

În urma incendiului care a izbucnit, vineri, în clubul Colectiv din Caitală, au murit 30 de persoane, iar alte aproximativ 140 de persoane rănite au fost internate în mai multe spitale din București.

În urma tragediei, Guvernul a instituit doliu național pentru zilele de 31 octombrie, 1 noiembrie și 2 noiembrie.

Anchetatorii au început, duminică, la Poliţia Capitalei, audierea unor martori de la incendiu. Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a preluat coordonarea anchetei. Primele acuzații sunt: omor calificat și distrugere calificată.

O echipă medicală din Israel a venit în România ca să vină în ajutorul răniţilor în incendiu, internţi la Spitalul Bagdasar Arseni, dar şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Aproximativ 8.000 de oameni de toate vârstele s-au adunat, duminică la prânz, în Piața Universității, pentru a merge împreună până la clubul Colectiv, într-un marș dedicat victimelor incendiului de vineri seară. La clubul Colectiv au fost întâmpinați de alți 3.000 de oameni.

Cele mai citite

Partidul Democrat din Italia lansează un manifest pentru alegerile europene

Opoziția italiană încearcă din răsputeri să se impună într-un ciclu electoral în care partidele de dreapta aflate la putere în țară speră să obțină...

Președintele polonez Duda ar urma să se întâlnească cu Trump

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că s-ar putea întâlni cu Donald Trump în timpul unei vizite la New York săptămâna aceasta, în timp...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...
Ultima oră
Pe aceeași temă