9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul Duşa a participat la slujba de la Mănăstirea "Sfântul Ilie" din...

Ministrul Duşa a participat la slujba de la Mănăstirea “Sfântul Ilie” din Topliţa

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a participat, dumineică, alături de alte peste 1.500 de persoane, la slujba de la Mănăstirea "Sfântul Ilie" din Topliţa, acolo unde l-a decorat pe IPS Ioan Selejan cu distincți "Emblema Onoare a Armatei Române".

Potrivit Mediafax, credincioşi din Bistriţa, Buzău, Mureş, Sibiu, Bucovina şi chiar Bucureşti au participat la slujba de la Mănăstirea "Sfântul Prooroc Ilie" din Topliţa, ctitorie a primului patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, Miron Cristea.

Mulţi pelerini au venit încă de sâmbătă seară la mănăstire şi au înnoptat pe pături sub cerul liber sau în corturi, ascultând slujbele religioase care au durat până dimineaţă, la ora 4.00.

"Noi în tot anul venim aici, de hramul Sfântului Ilie, de mai bine de 20 de ani, de când eram tânără. Am venit că aşa mă trage sufletul, să vin în tot anul şi dacă sunt bolnavă tot vin pentru că aici preoţii sunt foarte credincioşi şi cu suflet foarte mare", a spus Maria din Târgu Mureş.

La slujbă au fost prezenţi şi ministrul Apărării, Mircea Duşă, şeful Statului Major al Forţelor aeriene, generalul maior Laurian Anastasof, şeful Statului Major al Forţelor terestre, general maior Nicolae Ciucă şi şeful Statului Major al Forţelor navale, contraamiralul Alexandru Mîrşu, precum şi prefectul judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei, şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, mai scrie sursa citată.

Liturghia a fost oficiată în curtea mănăstirii de către arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, IPS Ioan Selejan, care s-a rugat şi pentru cei 298 de pasageri din avionul care s-a prăbuşit în estul Ucrainei.

Întrucât duminică s-au împlinit două decenii de la înfiinţarea Episcopiei ortodoxe a Covasnei şi Harghitei şi de la hirotonisirea IPS Ioan Selejan ca episcop, ministrul Mircea Duşa i-a conferit acestuia, "în semn de recunoştinţă şi preţuire pentru bogata activitate misionară şi pentru cea de promovare a Armatei României", cea mai înaltă distincţie a oştirii române – "Emblema Onoare a Armatei Române" – şi o icoană pictată de un membru al Armatei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă