20 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialNaștere inedită în SUA. Doi gemeni au venit pe lume la un...

Naștere inedită în SUA. Doi gemeni au venit pe lume la un interval de 38 de zile

Doi gemeni s-au născut prematur, în Statele Unite, la interval de 38 de zile. Astfel, unul dintre copii, Micah, s-a născut la 24 de săptămâni și o zi, iar sora sa, Madelyn, a venit pe lume cinci săptămâni mai târziu, informează 7sur7.be, citat de Agerpres.

Kristen Miller era însărcinată în 22 de săptămâni când a simţit primele contracţii ce anunţau o naştere iminentă. Însărcinată cu gemeni, s-a temut că va pierde bebeluşii, ţinând seama că un copil este viabil doar după 24 de săptămâni de sarcină. 

Din fericire, medicii au putut amâna naşterea cu două săptămâni. Astfel, Micah s-a născut la 24 de săptămâni şi o zi, bebeluşii născuţi în acest stadiu având o şansă din două să supravieţuiască şi riscând să prezinte grave complicaţii de sănătate. Pentru a da o şansă micii Madelyn, medicii i-au întârziat cât au putut de mult venirea pe lume. 

Kristen Miller a fost internată la Centrul medical universitar Tennessee, a stat numai în pat şi nu şi-a putut ţine în braţe băieţelul trei săptămâni. Micuţa Madelyn s-a născut la cinci săptămâni după fratele ei geamăn, mai exact după 38 de zile. 

Nu este prima oară când se înregistrează o asemenea performanţă medicală, recordul fiind deţinut de două gemene irlandeze născute la un interval de 87 de zile.

 

 

Cele mai citite

Planul de pace al Chinei

Din multe rațiuni, Planul de pace al Chinei (2023) este referință internațională astăzi, prin natura lucrurilor și prin el însuși. În primul rând, situația obiectivă...

Tarom este salvat. Compania primește 100 de milioane de euro, aprobate de Comisia Europeană

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi validarea ajutorului de stat pentru compania aeriană Tarom. Este vorba de aproape 100 de milioane de euro, aprobaţi...

Săraci deși muncesc. Lucrătorii din România continuă să aibă cel mai mare risc de sărăcie din UE

România are cea mai mare rată a sărăciei în muncă din rândul statelor Uniunii Europene. Deși muncesc, românii prezintă un risc mai mare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă