16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialNoi artefacte ies la iveală din ruinele legendarului "Oraş Alb" din Honduras

Noi artefacte ies la iveală din ruinele legendarului “Oraş Alb” din Honduras

Mai multe artefacte au fost descoperite de arheologi în jungla din Honduras, pe ruinele legendarului "Oraş Alb", informează Mediafax.

Arheologii au descoperit aproximativ 60 de obiecte care aparțin unei civilizații străvechi în situl din jungla din Mosquitia, o provincie din estul statului Honduras.

Ultimele artefacte descoperite, datând din anii 1000-1500 e.n., sunt vase de lut cu mânere în forma unor vulturi şi o sculptură ce reprezintă un cap de jaguar, aşezate pe o tavă din argilă.

Arheologii au descoperit şi rămăşiţele unei piramide şi cele ale altor structuri arhitecturale în perimetrul aceluiaşi sit, descoperit în anul 2012.

Preşedintele acestei ţări, Juan Orlando Hernandez, a vizitat acel sit arheologic, despre care specialiştii spun că ar putea să reprezinte ruinele legendarului "Oraş Alb" – cunoscut şi sub denumirea "Oraşul Zeului-Maimuţă, informează Reuters.

Cele mai citite

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...
Ultima oră
Pe aceeași temă