15.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialNorvegia: 700 de vânători, pe urma unui lup

Norvegia: 700 de vânători, pe urma unui lup

Cei 16 lupi pentru care s-a deschis sezonul de vânătoare în Norvegia vor fi vânați de 11.000 de oameni, notează publicația britanică The Guardian. Astfel, fiecare lup este urmărit de 700 de vânători. 

În Norvegia, sezonul de vânătoare la lupi începe în 1 octombrie și se încheie în 31 martie. Țara are o tradiție a vânătorii, care este văzută ca o formă de divertisment, mai ales de către bărbați.

Cererea de licențe de vânătoare a crescut în anul 2015, față de anul 2013, cu 10.000 de vânători, potrivit Asociației Norvegiene pentru Pewscuit și Vânătoare.

Potrivit agenției de mediu norvegiene, eliberarea licențelor de vânătoare are ca scop protejarea animalelor prădate de lupi și de a menține sub control prădătorii.

Principala haită de lupi se află în sud-estul Norvegiei, unde au un habitat special creat pentru ei.

Totuși, mulți alți lupi trăiesc și în alte părți ale țării. Dintre aceștia, pentru lupii care reușesc să intre în Suedia, Finlanda sau Rusia, scade riscul, pentru că aceste țări sunt precoupate de conservarea vieții animalelor.

Cu toate acestea, populația de lupi din Norvegia este de aproximativ 30 de animale. Guvernul păstrează trei femele în aria protejată. Însă, acest număr nu este sufiecient pentru a menține o populație de lupi sănătoasă, potrivit expertului Petter Wabakken. 

Cele mai citite

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă