29.7 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialNouă traficanți de țigări, arestați la București

Nouă traficanți de țigări, arestați la București

14 persoane sunt urmărite penal pentru contrabandă cu țigări. Nouă dintre ei au fost deja arestați. Potrivit anchetatorilor, aceștia ar fi vândut țigări în valoare de sute de mii de lei. 

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că: în perioada martie 2013 – noiembrie 2014, inculpaţii au deţinut şi ulterior au comercializat mari cantităţi de ţigarete neintroduse în circuitul fiscal, cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Prejudiciul estimat a fi produs în cauză bugetului de stat, prin neplata taxelor vamale, a accizelor şi a taxei pe valoarea adăugată, se cifrează la valoarea de 617.892 lei.

În cauză au fost efectuate de către poliţişti specializaţi în investigarea fraudelor, sub supravegherea procurorului de caz, percheziţii la 22 de adrese, de unde au fost identificate şi ridicate o serie de bunuri având legătură cu cauza.

Activităţile de urmărire penală vizând probarea participaţiei penale a inculpaţilor s-au desfăşurat cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Poliţiei Sectorului 1 – Serviciul de Investigare a Fraudelor şi din cadrul Poliţiei Sectorului 2 – Serviciul de Investigare a Fraudelor, precum şi cu suportul informativ şi tehnic al Direcţiei de Operaţiuni Speciale (DOS).

”Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus, prin ordonanţă, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 14 inculpaţi, după cum urmează: IORGA VIOREL-TUDOREL, IORGA CRISTINA MARINA, VIŞAN GICA, VIŞAN MARIAN-CONSTANTIN, CERCEL MIHAI, COSTACHE FLORIN, STANCU GHEORGHE, IONIŢĂ ŞTEFAN IULIAN, DÂRJAN ANDREEA-BIANCA, ROMAN ALEXANDRU, PARASCHIV TUDOREL, DUMITRESCU GHERGHINA, MATEI PETRUŢA, NĂSTASE MIHAELA sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de contrabandă.

În cursul zilei de astăzi, 9 dintre cei 14 inculpaţi reţinuţi, respectiv IORGA VIOREL-TUDOREL, VIŞAN GICA, CERCEL MIHAI, COSTACHE FLORIN, STANCU GHEORGHE, IONIŢĂ ŞTEFAN IULIAN, PARASCHIV TUDOREL, MATEI PETRUŢA şi NĂSTASE MIHAELA au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, care, a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele acestora”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectroului 1.

Cele mai citite

Primăria Sectorului 6 construiește un spital de 145 de milioane de euro

Primăria Sectorului 6 al Capitalei a semnat un acord de împrumut pe baza căruia va construi un spital de 145,8 milioane de euro. Acordul semnat...

Ce fac politicienii dați în mintea copiilor, de 1 Iunie

Ilustrație: Marian Avramescu Ziua Internațională a Copilului, 1 Iunie, se încadrează, anul acesta, în perioada campaniilor electorale din România pentru alegerile locale și pentru...

România a rămas fără reprezentante pe tabloul de simplu de la Roland Garros

România a rămas fără reprezentante pe tabloul principal de la Roland Garos, după ce Ana Bogdan a fost învinsă de ucraineanca Elina Svitolina, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă