21.5 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialNoul protest Colectiv, în presa internaţională. Ce scriu jurnaliştii străini

Noul protest Colectiv, în presa internaţională. Ce scriu jurnaliştii străini

Protestul Colectiv, organizat miercuri în Capitală, după demisia premierului Victor Ponta, a fost urmărit de presa internaţională.

Astfel, într-un articol cu titlul „România: Proteste în ciuda demisiei lui Victor Ponta”, jurnaliştii BBC au scris că cel puţin 30.000 de manifestanţi cer alegeri anticipate şi reformă politică. „Protestatarii au spus că demisia lui Ponta este doar începutul reformei elitei politice”, au scris autorii, care au precizat că oamenii au ieşit în stradă şi în Cluj, Timişoara şi Constanţa.

De asemenea, Liberation a publicat un articol cu titlul „România, nchisă din nou în haos”, în care jurnaliştii au scris că incendiul din clubul Colectiv a mobilizat generaţia anilor 1980. „Produs parţial al sistemului Ceauşescu, generaţia ocupă un loc aparte în populaţia română. Aceasta este generaţia luminată a României, care a văzut formarea democraţiei şi îşi aminteşte preţul ei”, au scris jurnaliştii, care au precizat că tinerii români sunt activi şi nu diferă foarte mult de tinerii din New York, Paris sau Berlin.  

Tot astfel, jurnaliştii de la dw.com au scris că demisia premierului Victor Ponta nu a oprit oamenii să iasă pentru a doua oară în stradă. „Protestatarii s-au adunat din nou, miercuri seara, în Piaţa Universităţii, în centrul Bucureştiului, un loc tradiţional pentru manifestaţiile împotriva Guvernului. Oamenii cer alegeri anticipate”, au scris autorii, care au precizat că s-au desfăşurat manifestaţii şi în Cluj, Timişoara şi Constanţa. 

Totodată, la canalul de televiziune Euronews, jurnaliştii au comentat că demisia surprinzătoare a premierului român Victor Ponta, după tragedia de săptămâna trecută de la clubul Colectiv din București, a redus foarte puțin furia protestatarilor din Capitala României.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini cu articolele publicate în presa internaţională despre protestele Colectiv din România. 

Cele mai citite

Primar din Buzău și mai mulți funcționari, cercetați penal pentru fals în înscrisuri oficiale

Vasile Săcuiu, primarul PSD al comunei Scorțoasa din județul Buzău, este în centrul unei anchete penale alături de mai multe persoane din cadrul...

Parlamentul danez respinge propunerea de recunoaștere a statului palestinian

Parlamentul Danemarcei a respins o propunere de recunoaștere a unui stat palestinian, susținând opinia guvernului că nu sunt întrunite condițiile necesare, în ciuda deciziei...

Trei scenarii pentru Europa

Alegerile europarlamentare din iunie 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei. Există cel puțin trei blocuri de partide care se bat pentru câștigarea puterii în...
Ultima oră
Pe aceeași temă