14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialO femeie a cerut un test ADN ca să dovedească că este...

O femeie a cerut un test ADN ca să dovedească că este fata pictorului Salvador Dali

Pilar Abel, o femeie spaniolă în vârstă de 58 de ani, afirmă că este fiică artistului Salvador Dali și a inițiat în instanță un proces de paternitate, solicitând cu această ocazie efectuarea unui test ADN, potrivit Hotnews.

Ea susține că provine dintr-o relație neoficială a pictorului Salvador Dali cu mama ei, care a lucrat pentru o familie ce își petrecea vacanțele în apropiere de casa celebrului artist. Cererea ei a fost depusă în instanță la mai bine de două decenii de la moartea pictorului suprarealist spaniol.

Pilar Abel spune ca mamă ei și celebrul artist s-au cunoscut în anii 1950, pe vremea când mamă ei lucra pentru o familie care își petrecea vacanțele de vară la Cadaques, într-o casă învecinată cu aceea deținută de Dali. Între cei doi ar fi apărut "o prietenie care s-a dezvoltat apoi într-o iubire clandestină", afirmă Pilar Abel, născută în 1956, care a deschis acest proces de paternitate la un tribunal din Madrid.

În acea perioadă, Salvador Dali era căsătorit cu Gala, al cărei nume real era Elena Ivanovna Diakonova. Cei doi s-au căsătorit în 1934 însă nu au avut copii. Impulsionata de comentariile constate ale mamei sale, care îi spunea că era fiică lui Dali, Pilar Abel a efectuat un test ADN la Madrid în anul 2007, folosind fire de păr și fragmente de piele pe care le-a obținut dintr-o masca funerară a pictorului. Rezultatele nu au fost concludente.

Apoi, ea l-a contactat pe Robert Descharnes, un prieten oficial al pictorului și biograful oficial al acestuia. El s-a declarat de acord cu efectuarea unor noi țeste ADN, care ar fi trebuit să fie realizate la Paris, folosind câteva probe medicale ale lui Dali. Pilar Abel spune că nu a primit niciodată rezultatele acelor teste.

Pilar a decis să deschidă un nou proces la Madrid, încercând să afle rezultatul testelor de la Paris sau, dacă va fi nevoie, să facă alte țeste ADN. Dacă materialele genetice existențe nu vor fi suficiențe pentru efectuarea unor țeste, justiția spaniolă ar putea decide exhumarea rămășițelor pământești ale lui Dali. Pilar Abel a deschis acest proces împotrivă moștenitorilor pictorului, în special a Biroului de taxe și administrație publică din Spania și a Fundației Dali.

Salvador Dali a murit în urmă unei crize cardiace în orașul Figueres din Catalonia, în 1989, la vârstă de 85 de ani. Este considerat unul dintre principalii reprezentanți ai suprarealismului și, de asemenea, unul dintre cei mai renumiți pictori din secolul al XX-lea. Artistul a rămas un pictor controversat, adulat pentru geniul sau creativ, dar considerat de anumiți critici de artă drept un produs mercantil, un obișnuit al farselor, care se îngropa în bancnote sau semna autografe purtând elecrozi atașați.

Cele mai citite

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă