6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialO insulă din largul Scoţiei a rămas fără apă din cauza Ice...

O insulă din largul Scoţiei a rămas fără apă din cauza Ice Bucket Challenge

 Alimentarea cu apă s-a oprit automat, la sfârşitul săptămânii trecute, pe o insulă din largul Scoţiei, după ce numeroşi locuitori au dat curs provocării Ice Bucket, relatează Mediafax.

Cererea de apă a crescut fulminant pe insula Colonsay, care are 135 de locuitori, în momentul în care frenezia Ice Bucket a cuprins arhipelagul Inner Hebridean, din care face parte insula. Alimentarea cu apă se opreşte automat din cauza implementării unui sistem care previne risipa acestei resurse pe insulă.

"Provocarea s-a răspândit pe insulă ca focul. A atins punctul culminant duminică seara", a declarat un locuitor în vârstă de 60 de ani, citat de Daily Mailș.

Un purtător de cuvânt al Scottish Water a declarat că apa a fost oprită la sfârşitul săptămânii, dar a adăugat că locuitorii se pot folosi de rezervele stocate pe insulă.

"ALS Ice Bucket Challenge" este o campanie de donaţii, iar zeci de mii de persoane, celebrităţi şi oameni obişnuiţi, au început, din luna iulie, să-şi toarne câte o găleată cu gheaţă în cap, să filmeze momentul şi să îl publice pe reţelele de socializare, provocându-i şi pe alţii să facă acelaşi lucru contra unei donaţii de 100 de dolari.

Campania "ALS Ice Bucket Challenge" are scopul de a susţine asociaţia ALS, care luptă contra maladiei Charcot, cunoscută şi ca maladia Lou Gehrig sau scleroza laterală amiotrofică, o boală neurodegenerativă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă