8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialO mașină din patru prezintă pericol iminent de accident

O mașină din patru prezintă pericol iminent de accident

10 mașini din cele 43 controlate miercuri de inspectorii Registrului Auto Român (RAR) şi reprezentanți ai Poliției Rutiere aveau defecțiuni tehnice majore și prezentau pericol iminent de accident, informează RAR, într-un comunicat de presă.

"În aceste situații, una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care va putea fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român".

În urma verificărilor de miercuri s-a stabilit că 51,16% dintre vehiculele oprite aveau diverse neconformități, de natură tehnică sau legate de acte. Astfel, La 21 de vehicule (48,84%) s-au constatat defecte precum proasta funcționare a dispozitivelor de iluminare și semnalizare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcție ori defecțiuni ale sistemului de frânare. Vehiculele cu astfel de probleme au fost considerate ca neconforme din punct de vedere al securității rutiere.

Alte probleme constatate în trafic de inspectorii RAR au fost depășirea nivelului maxim admis de poluare (18,60%) şi neconformități din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (2,33%).

În urma controlului tehnic desfășurat miercuri în trafic au fost reținute 15 certificate de înmatriculare şi un permis de conducere și au fost date 18 amenzi.

Directorul general al RAR, George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Parcul auto național are, în momentul de față, aproximativ 5.700.000 de vehicule, din care 4.485.000 sunt autoturisme.

Cele mai citite

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...
Ultima oră
Pe aceeași temă