22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialCluj: O persoană rănită şi alta prinsă sub dărâmături, în urma unei...

Cluj: O persoană rănită şi alta prinsă sub dărâmături, în urma unei explozii

O explozie care a avut loc sâmbătă dimineaţă la Cluj-Napoca în comuna Izvoru Crişului, judeţul Cluj, a distrus o casă şi afectat alte imobile din vecinătate. O persoană în vârstă a fost rănită, sâmbătă dimineaţă, iar alta este căutată sub dărâmături. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat, sâmbătă, că cele două persoane au fost prinse sub dărâmăturile casei în care locuiau, transmite corespondentul MEDIAFAX..

"S-a produs o explozie la o casă de locuit din Izvoru Crişului, două victime fiind rănite şi prinse sub dărâmături. ISU Cluj a intervenit cu o autospecială de descarcerare şi două ambulanţe SMURD. Cercetăm care sunt cauzele ce au dus la producerea exploziei", a spus Biriş.

Primarul comunei Izvoru Crişului, Antal Ioan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că mai multe case ale vecinilor au fost afectate de suflul exploziei.

"Eu locuiesc la 500 de case de casa unde a avut loc explozia şi am auzit bubuitul. Şi casele din vecini au fost afectate de explozie, au geamurile sparte şi acoperişurile distruse. Nu cred că explozia a avut drept cauză o acumulare de gaz, pentru că noi nu avem reţea de gaz în comună. Un bătrân care este proprietarul casei a fost rănit, iar soţia sa este căutată sub dărâmături. În casă locuiau şi tineri, încă patru persoane, dar acestea nu au păţit nimic”, a spus Antal.

Acesta crede că explozia a pornit de la un tub de oxigen folosit de proprietarul casei pentru a-l ajuta să respire întrucât suferă de o boală la plămâni.

Cele mai citite

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, în urma unei plângeri depuse de un membru al echipei de...

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...

Trei oameni au murit și alți opt sunt răniți după un atac ucrainean asupra orașului Donețk

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite sâmbătă într-o lovitură ucraineană asupra unui restaurant din oraşul Doneţk, ocupat...
Ultima oră
Pe aceeași temă