13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialOperaţiune dificilă de salvare în Munţii Bucegi. 10 turiști, recuperați după trei...

Operaţiune dificilă de salvare în Munţii Bucegi. 10 turiști, recuperați după trei ore de căutări

UPDATE 15.13: Cei 10 turiști rătăciți au fost salvați,după trei ore de căutări, de salvamontiștii din stațiunea Bucegi, conform Mediafax. Ei au fost conduși de salvatorii montani către cabana Babele.

Patru turişti care au plecat, sâmbătă, de la Vârful Omu către cabana Babele din Masivul Bucegi s-au rătăcit şi sunt căutaţi de către salvamontiştii din Buşteni, operaţiunea fiind una dificilă, în condiţiile în care pe munte este ceaţă şi plouă, iar vizibilitatea este redusă, scrie Mediafax.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani caută, sâmbătă, patru turişti care s-au rătăcit în Masivul Bucegi, în timp ce încercau să coboare de la Vârful Omu spre Cerdacul Văii Cerbului, încercând să ajungă la cabana Babele.

În momentul în care au constatat că nu mai ştiu unde se află şi nici încotro să se îndrepte, cei patru au solicitat sprijinul salvamontiştilor.

La ora transmiterii acestei ştiri, operaţiunea de recuperare a celor patru turişti este în desfăşurare. Acţiunea este dificilă din cauza condiţiilor meteo, întrucât pe munte, la altitudini mari, sunt precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar vizibilitatea este foarte scăzută din cauza ceţii.

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă