8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPercheziții, în București și Timiș, într-un dosar de spălare de bani

Percheziții, în București și Timiș, într-un dosar de spălare de bani

Aveți grijă de unde cumpărați biletele de avion. Patru percheziții au avut loc, vineri dimineață, în București și Timiș, pentru probarea activităţii infracţionale a membrilor unei grupări infracţionale, specializate în comiterea de infracţiuni cu mijloace de plată electronică.Poliția spune că membrii rețelei ar fi contactat mai multe persoane care doreau să călătorească cu avionul, oferindu-se să le procure bilete de zbor la preţuri cu până la 50% mai mici decât a celor cumpărate direct de la agenţii de turism.

”Astăzi, 10 octombrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara au efectuat patru percheziţii domiciliare, trei pe raza judeţului Timiş şi una în municipiul Bucureşti.

Activităţile au vizat destructurarea unei grupări infracţionale specializate în efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces fără drept la un sistem informatic, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi spălare de bani”, transmite IGPR.

Cum acționa gruparea

Gruparea infracţională, condusă de un tânăr de 30 de ani, din Timişoara, era monitorizată din luna mai 2014. Membrii sunt bănuiţi că ar fi contactat mai multe persoane care doreau să călătorească cu avionul, oferindu-se să le procure bilete de zbor la preţuri cu până la 50% mai mici decât a celor cumpărate direct de la agenţii de turism.

În unele situaţii, beneficiarii cunoşteau faptul că biletele erau obţinute în mod fraudulos, iar în altele aceştia erau induşi în eroare, preţul mic fiind motivat prin lipsa unor comisioane ale unei presupuse agenţii de voiaj sau prin existenţa unor oferte de moment.

Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 100.000 de euro.

În urma percheziţiilor efectuate astăzi, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe laptop-uri, telefoane mobile, dispozitive de stocare a informaţiilor şi aproape 3.000 de lei.

Totodată, au fost puse în executare trei mandate de aducere. Toţi cei identificaţi urmează a fi conduşi la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.. La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul B.C.C.O. Bucureşti şi I.P.J Timiş.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă