10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPerformanţă bună pentru aeroportul "Henri Coandă" din România

Performanţă bună pentru aeroportul “Henri Coandă” din România

Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti s-a clasat pe locul patru în topul european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creştere a traficului aerian în 2014, la categoria între 5 şi 10 milioane de pasageri, conform Mediafax

Pe primele trei locuri în această categorie s-au clasat aeroporturile Basel, Lanzarote (Insulele Canare) şi Napoli, locul al cincilea fiind ocupat de Porto, în clasamentul realizat de Airports Council International-Europe.

În anul 2014, pe cele două aeroporturi ale Capitalei – Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti (AIHCB) şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – "Aurel Vlaicu" (AIBB AV), s-a înregistrat un număr record de 8.321.858 de pasageri şi 102.048 de mişcări aeronave (aterizări şi decolări). Din total, pe Aeroportul "Henri Coandă" s-au înregistrat 8.317.168 de pasageri şi 91.788 de mişcări de aeronave.

Faţă de 2013, numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureştiului anul trecit a înregistrat o creştere de 8,8%. Astfel, evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti depăşeşte tendinţa generală înregistrată la nivel european, de 4,9%.

În plus, pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat o creştere substanţială a numărului de mişcări de aeronave, devansând şi la acest capitol trendul european. Astfel, anul trecut, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 6,32% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Anul trecut, 83% dintre pasagerii Aeroportului "Henri Coandă" au avut ca origine sau destinaţie aeroporturi din statele Uniunii Europene.

Pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti operează în prezent 31 de companii aeriene, care transportă pasageri către 70 de destinaţii. În 2014, pe AIHCB au început să opereze două noi companii aeriene, Ryanair şi Air Baltic.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă