9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialPeste 1.000 de persoane date în urmărire au fost descoperite de poliție,...

Peste 1.000 de persoane date în urmărire au fost descoperite de poliție, în luna august

Poliția Română a găsit, în luna august, 587 de persoane dispărute și a prins 510 persoane urmărite la nivel național sau internațional. De asemenea, au fost identificate 40 de persoane cu identitate necunoscută și 47 de cadavre.

”În perioada 1 – 31 august, poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, de la rutieră, transporturi şi investigaţii criminale au acţionat, la nivel naţional, pentru prinderea şi încarcerarea persoanelor urmărite, care se sustrag arestării preventive, executării pedepsei închisorii sau faţă de care au fost emise mandate europene de arestare la solicitarea altor state.

De asemenea, activitățile au vizat și găsirea persoanelor dispărute, în special a minorilor şi încredinţarea acestora familiilor sau autorităţii tutelare.

Pe parcursul lunii august, poliţiştii au fost prezenţi în zonele aglomerate, în piețe, târguri, în mijloacele de transport rutier, în trenuri, gări, autogări şi aeroporturi, au verificat unitățile de cazare și cele de alimentație publică și au instituit filtre rutiere”, informează IGPR într-un comunicat de presă.

Astfel, în perioada menționată, poliţiştii au depistat 510 persoane urmărite la nivel naţional, dintre care 189 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei închisorii, 47 mandate de arestare preventivă, 53 aveau mandate europene de arestare emise de alte state, iar pe numele a 23 de persoane existau alte sentinţe.

587 de persoane dispărute, dintre care 347 minori, au fost găsite în ultima lună..

Cele mai citite

Rețelele Politice ale lui Nicușor Dan: Influența USR în Primăria București

În mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei, bucureștenii nu au avut parte de proiectele și investițiile necesare pentru rezolvarea problemelor locale. În...

Avertismentul lui Norbert Wiener

Inteligența artificială a apărut pe o altă linie a abordării raționării decât cea moștenită din cultura clasică. Să amintim câteva momente de cotitură care...

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...
Ultima oră
Pe aceeași temă