12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCu cât se vinde scrisoarea unei supraviețuitoare de pe Titanic

Cu cât se vinde scrisoarea unei supraviețuitoare de pe Titanic

O scrisoare de mână a unei aristocrate engleze, supraviețuitoare a naufragiului pachebotului Titanic, a fost scoasă la licitație și va fi vândută pentru o sumă între 4000 și 6000 de dolari, informează Mediafax.

Creatoarea de modă Lady Duff-Gordon a scris o scrisoare de două pagini, adresată unui prieten, la puţin timp după naufragiul pachebotului Titanic. Licitația se va desfășura online, între 15 și 21 ianuarie, pe site-ul RRAuction, iar pe 22 ianuarie va fi licitată la sediul din Boston al casei de licitaţii.

Supraviețuitoarea şi soţul său, Sir Cosmo Duff-Gordon, s-au urcat într-o barcă de salvare, în care au mai fost îmbarcate doar 12 persoane, dintre care şapte membri ai echipajului. Ambarcațiunea ar fi putut transporta 40 de persoane. Cuplul a fost acuzat că ar fi plătit membrii echipajului pentru a nu mai merge în căutarea altor naufragiaţi, acuzaţii considerate ulterior nefondate de către anchetatori.

Citește și: Ultima epistolă scrisă pe Titanic, vândută la licitație

Documentul a fost scris în perioada anchetei care a avut loc între 2 mai şi 12 iulie 1912. În scrisoare, Lady Duff-Gordon, care avea 48 de ani la data redactării textului, se plângea de modul în care a fost tratată în Anglia, „unde se pare că nu am făcut ce trebuia făcut când am fost salvaţi! Este ruşinos!".

Pachebotul Titanic s-a scufundat pe 15 aprilie 1912, în largul coastelor Canadei, în regiunea Terra Nova, după ce a lovit un aisberg, ducând la moartea a 1.500 de oameni.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă