13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste 75 de ani de închisoare pentru proxenetism

Peste 75 de ani de închisoare pentru proxenetism

Membrii unei rețele care se ocupa de proxenetism au fost condamnați, ieri, la zeci de ani de închisoare. Cazul a intrat în atenția opiniei publice în ianuarie 2014, când procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa  au efectuat cinci percheziţii domiciliare, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei presupuse grupări infracţionale organizate, formată din 19 membri, specializată în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi prostituţie.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2012, prin intermediul unei societăţi comerciale care deţinea un salon de masaj, membrii grupării infracţionale au desfăşurat activităţi de proxenetism. Angajatele salonului asigurau servicii sexuale contra cost atât la salonul menţionat, cât şi prin deplasări la unităţi hoteliere din Constanţa, Eforie, Năvodari, organizate în prealabil de membrii grupării. Au fost identificate 26 de tinere, inclusiv minore, recrutate de membrii grupării, în special din medii sociale şi familiale precare. Pe parcursul activităţii, gruparea infracţională a beneficiat şi de sprijinul unui agent de poliţie şi al unui jandarm, aceştia implicându-se în derularea activităţii de proxenetism fie prin transportarea prostituatelor, fie prin punerea la dispoziţie a unor locaţii. S-a stabilit, totodată, faptul că lucrătorul din cadrul poliţiei informa  personalul salonului ori de câte ori poliţia desfăşura controale. O altă învinuită, concubina liderului grupării, care îşi desfăşura activitatea ca şi cadru didactic la un liceu din Constanţa, se ocupa de postarea anunţurilor pe diverse site-uri, în scopul găsirii clienţilor“, conform procurorilor.  

Printre cei condamnați se numără Margareta Drăguţ, fost cadru didactic al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“. Aceasta a primit patru ani şi două luni de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism. Silviu-Nicolae Peniu a primit cinci ani de detenţie pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, pentru trafic de minori, în formă continuată şi pentru proxenetism, în formă continuată. Printre condamnați se numără și Lucian Borcea: cinci ani şi patru luni de închisoare pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de minori, în formă continuată şi proxenetism, în formă continuată.   

Închisoare: zece ani

Claudiu Giorson Belecciu a primit zece ani de închisoare pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de minori, în formă continuată şi proxenetism, în formă continuată. Mioara Duţu a primit opt ani şi două luni pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi proxenetism, în formă continuată. Mihai Narcis Negoiţă a fost condamnat la şapte ani şi două luni de închisoare pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de minori, în formă continuată, pro­xenetism, în formă continuată, iar Cristian George Chirimbu a primit cinci ani pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism.

Printre condamnați se numără și Daniel Dinicu (doi ani şi opt luni), Adrian Abagiu (doi ani şi opt luni), Cristinel Andon (cinci ani şi două luni),  Dumitru Alexandru Dencef (trei ani de închisoare cu suspen­dare), Cristian Stavăr (trei ani de închisoare cu suspendare), Bogdan Iacovache Mihalache (trei ani de închisoare cu suspendare), Valen­tin Olimpiu Fatacher (patru ani şi opt luni de închisoare), Ianciu Caluda (trei ani de închisoare cu suspendare), Ion Aurel Opriş (doi ani şi patru luni de închisoare), Miradasîl Ali (doi ani de închisoare).

 

Cele mai citite

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Premierul spaniol Pedro Sanchez ia o pauză de la îndatoririle publice: „ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”

„ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”, a spus Sanchez într-o scrisoare împărtăşită pe contul său de pe platforma X. „Am...

Rețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

O investigație transfrontalieră condusă de Poliția Română (Poliția Română), sprijinită de Europol și la care au participat poliția austriacă (Landeskriminalamt Salzburg) și Forțele carabinierilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă