21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPoliția face anchetă într-un caz privind cursuri de pregătire în domeniul nautic

Poliția face anchetă într-un caz privind cursuri de pregătire în domeniul nautic

Un bărbat a fost reținut la Constanța după ce a înşelat o persoană de la care a primit 8.020 de lei şi 800 de euro, pentru plata unor cursuri de formare în domeniul nautic şi ar fi falsificat un contract de studii cu o asociaţie specializată.

Miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Constanţa au surprins în flagrant delict un bărbat, de 40 de ani, în timp ce primea 400 de lei de la o persoană căreia i-ar fi spus că această sumă reprezintă cheltuieli de protocol pentru o comisie de examinare.

Din cercetări a reieşit că, în cursul lunii octombrie a.c., sub pretextul că îl înscrie la cursurile de formare în domeniul nautic din cadrul unei asociaţii, cel în cauză ar fi solicitat şi primit de la un bărbat din Constanţa 8.020 de lei şi 800 de euro.

Pentru a menţine în eroare şi a convinge victima de realitatea demersurilor sale, acesta ar fi eliberat în fals chitanţe în numele asociaţiei respective, pentru 4.068 de lei, şi i-ar fi oferit un contract de studii, semnat şi ştampilat în fals, în numele preşedintelui asociaţiei respective.

Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Partea vătămată şi-a recuperat prejudiciul produs de cel în cauză şi s-a împăcat cu acesta.

Cele mai citite

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

ANAF va avea un compartiment de Evidență Operativă

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și-a înființat un compartiment de Evidență Operativă, anunță un articol publicat pe site-ul termene.ro. Noul departament al ANAF va...

Familia Picioruș, stăpâna consultanței mascate în învățământ

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL, controlată de Georgeta-Sorina Picioruș și administrată de Alexandru-Eduard Picioruș, a explodat în 2023 după...
Ultima oră
Pe aceeași temă