12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPolițiștii îi învață pe copii cum să se ferească de infractori, la...

Polițiștii îi învață pe copii cum să se ferească de infractori, la Tabăra de Creație de la Muzeul Satului

Polițiștii de la  Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii au pregătit sesiuni de informare adaptate pentru copii referitoare la pericolul din mediul virtual dar și cum să se ferească de faptele antisociale din mediul public. Aceste informări fac parte din programul Taberei de Creaţie ,,Vara pe Uliţă” inițiat de Muzeul Național al Satului.

”Tabăra de creaţie se desfăşoară în perioada 7 iulie – 16 august a.c., şi le oferă copiilor şansa să descopere, în cadrul atelierelor de creaţie, tainele unor străvechi meşteşuguri (olărit, modelaj, încondeiat ouă, ţesut, sculptură în lemn, icoane pe lemn, icoane pe sticlă, măşti populare, podoabe populare, împletituri textile şi vegetale, pictură naivă, păpuşi, prelucrarea pielii)”, informează IGPR.

Pe parcursul derulării taberei, poliţiştii vor purta, în fiecare zi de marţi, în intervalul orar 12.00 – 13.00, discuţii cu copiii şi părinţii acestora, pe teme referitoare la prevenirea dispariţiilor de minori, siguranţa pe internet şi siguranţa copiilor în spaţiile publice. Poliţiştii vor aborda teme legate de normele de conduită socială, le vor adresa recomandări celor prezenţi, vor organiza jocuri şi concursuri pe teme preventive şi vor prezenta spoturi şi filme tematice.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă