17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialPrincipele Radu a petrecut Înălțarea Domnului la Cluj-Napoca

Principele Radu a petrecut Înălțarea Domnului la Cluj-Napoca

Alteța Sa Regală Principele Radu al României și-a petrecut sărbătoarea de Înălțarea Dom­nului la Cluj-Napoca. Principele Radu al României a luat parte la ceremoniile oficiale organizate în Cimitirul Eroilor, locul unde sunt îngropați peste 1.000 de soldați români, maghiari, ger­mani și ruși, care au căzut în cele două războaie mondiale.

Tot acolo sunt înmormântați și eroii Revoluției de la 1989. Îmbrăcat în uniformă mili­tară, Principele Radu al Româ­niei a asistat atât la slujba religioasă, cât și la depunerea de flori la monumentul eroilor militari și la monumentul revolu­ționa­rilor. Alteța Sa Regală a fost invitată la ceremoniile oficiale de către prefectul Gheorghe Vușcan. La eveniment au asistat și președintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, subprefectul Dan Codrean, viceprimarul Gheorghe Șuru­baru, precum și numeroși militari și civili. Ceremonia militară a fost organizată de Divizia a 4-a Gemina, unitate care este continuatoarea tra­diții­lor militare ale Armatei de Nord, înființată de Regele Ferdinand I al României.

În paralel cu vizita regală de la Cluj-Napoca, Târgu-Mureșul a fost, de asemenea, gazda unor ceremonii la care au participat membri ai Familiilor Regale din România și din Iordania. Alteța Sa Regală Principesa Muna a Iordaniei, mama Majestății Sale Regelui Abdullah al II-lea, a devenit Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie. La ceremonie a asistat Alteța Sa Regală Principesa Moș­tenitoare Margareta a Ro­mâniei. Această cere­monie a făcut parte deopo­trivă din evenimentele care mar­chea­ză Congresul de Medicină și Farmacie Ro­mâno-Ior­danian și din cele dedicate aniversării a 70 de ani de la înființarea universității mureșene, prin Decretul Regal semnat de Majestatea Sa Regele Mihai I.   

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă