19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialPrinţul Charles şi casa din ţara lui Dracula

Prinţul Charles şi casa din ţara lui Dracula

Printre ultimele proprietăţi ale Prinţului Charles al Marii Britanii se numără cele din Transilvania, în România. El este proprietarul unei case în Viscri, cumpărată în 2006, al unui conac lângă Sighişoara – vândut ulterior – iar, din 2008, al unei alte case de vacanţă în Valea Zălanului. Se aşteaptă ca Prinţul de Wales să-şi folosească casa din Viscri, veche de 150 de ani, cu cinci dormitoare, drept refugiu de vacanţă izolat şi casă de oaspeţi atunci când nu se află aici, informează  luni publicaţia Daily Mail, citată de Agerpres.

 

Renovările casei şi ale unui grajd adiacent se apropie acum de finalizare, incluzând o baie şi încălzire prin pardoseală.

Casa ţărănească din Viscri, pe care Charles a cumpărat-o în 2006 şi a transformat-o într-o casă de oaspeţi, este potrivită pentru un viitor rege: datând din secolul al XVIII-lea, ea este acum restaurată.

Printre noii vecini ai prinţului Charles se numără lupi, râşi şi mai mulţi urşi bruni, care caută mâncare pe cele 37 de hectare deţinute de el dar şi în sălbăticia din jur.

Despre satul Valea Zălanului, unde se află o altă proprietate a sa, se spune că ar fi fost fondat de către unul dintre strămoşii prinţului, din Transilvania, în secolul al XVI-lea.

Este o casă în care ”să te relaxezi”. Se aşteaptă ca prinţul Charles să viziteze proprietatea în cursul acestui an, după finalizarea lucrărilor de renovare.

S-a susţinut că urmele familiei regale a Marii Britanii pot fi urmărite până la Vlad Tepeş, domnitorul din viaţa reală care a inspirat legenda vampirului Contele Dracula din Transilvania.

Charles a vizitat pentru prima dată Transilvania în 1998 şi a cumpărat trei proprietăţi acolo. Se spune că agricultura tradiţională şi tehnicile de construcţie utilizate în zonă ar fi inspirat planurile sale pentru Poundbury, satul Dorset creat de Ducatul său Cornwall.

El a vândut ulterior conacul din apropiere de oraşul medieval Sighişoara, în timp ce Viscri şi proprietatea din Zalanpatak sunt gestionate de către contele Tibor Kalnoky. Acesta a afirmat că Charles a vrut casa din Valea Zălanului drept ‘locuinţă pentru a se relaxa, într-un mediu care este confortabil’.

Prinţul Charles a militat pentru ca zona să fie protejată prin dezvoltare durabilă. Într-un discurs pronunţat la Viscri, în 2008, el a lăudat regiunea pentru ‘frumuseţea pură a peisajului, natura virgină din sate, pentru biserici şi atmosfera extraordinară a unor locuri atemporale’.

Cele mai citite

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă