13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPutin a ajuns pe ambalaje de ciocolată din Rusia

Putin a ajuns pe ambalaje de ciocolată din Rusia

Producătorul de ciocolată Şokobox din Sankt Petersburg, oraşul natal al lui Vladimir Putin, a început să producă batoane de ciocolată pe ale căror ambalaje apar imagini ale liderului de la Kremlin, relatează Mediafax.

Potrivit ziarului The Moscow Times , batoanele fac parte din seria "President", comercializate în sortimente de ciocolată neagră, cu lapte şi albă.

Vizitatorii magazinului online al Şokobox sunt întâmpinaţi cu mesajul "cumpărând acest produs, contribui la creşterea Produsului Intern Brut (PIB) al Rusiei!".

Batoanele costă 150 de ruble bucata (2,54 euro) şi sunt învelite în ambalaje pe care apar diverse imagini cu Putin menite să prezinte o "parte mai vulnerabilă" a celui mai puternic om de la Kremlin, scrie ziarul.

Pe ambalajul batonului de ciocolată neagră, etichetat "gorkii" (amar, în rusă), apare o imagine în care Putin plânge, după ce a câştigat alegerile prezidenţiale, în urmă cu doi ani. El a dat vina, ulterior, pe rafalele de vânt puternic de atunci.

Pe ambalajul ciocolatei cu lapte, etichetat "dobrîi" (bun), şeful statului rus apare într-o imagine în care strânge în braţe un căţel, iar pe cel al ciocolatei albe – "nejnîi" (blând) – Putin hrăneşte cu biberonul un pui de ren.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a declarat recent că Putin a respins utilizarea imagini sale în scopuri comerciale. Însă administraţia prezidenţială nu va interveni împotriva companiei care foloseşte imaginea preşedintelui rus, pentru că "nu este principala problemă pe agenda sa", a declarat Peskov, citat de ziarul Izvestia.

Cele mai citite

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă