9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialRecord: Cea mai lungă ghirlandă florală din lume a fost creată la...

Record: Cea mai lungă ghirlandă florală din lume a fost creată la New York

Ashrita Furman a stabilit un nou record mondial Guinness după ce a creat miercuri, la New York, cea mai lungă ghirlandă de flori din lume, neîntreruptă, care are o lungime totală de 7,3 kilometri şi o greutate de aproximativ 1.700 de kilograme, informează Mediafax.

Ashrita Furman, ajutat de 200 de persoane, a avut nevoie de şapte ore pentru a realiza acea ghirlandă spectaculoasă. Creaţia lor a fost realizată din 185.000 de flori.

În 2011, Furman doborâse recordul mondial la aceeaşi categorie, cu o ghirlandă ce avea o lungime totală de 3,2 kilometri. Acel record a fost însă doborât după doar câteva luni de o altă echipă, cu o ghirlandă de 5 kilometri.

Ashrita Furman, în vârstă de 59 de ani, este managerul unui magazin cu produse alimentare dietetice din New York. El a primit din partea reprezentanţilor Guinness un certificat special pentru "cel mai mare număr de recorduri deţinute în acelaşi timp de un singur individ".

Începând din 1979, Furman a doborât 562 de recorduri Guinness, efectuând 27.000 de sărituri cu mâinile deasupra capului şi picioarele depărtate, a ţinut în balans pe un singur deget un tac de biliard timp de şapte minute în faţa piramidelor din Egipt, a participat la o cursă de alergări contra unui iac în Mongolia şi a stabilit recordul mondial de viteză pe o milă, deplasându-se sărind pe o minge de mari dimensiuni, de-a lungul Marelui Zid Chinezesc.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă