15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPolițista înjunghiată în autobuzul 104 din București și colegul ei de secția...

Polițista înjunghiată în autobuzul 104 din București și colegul ei de secția 23, felicitați și recompensați de ministrul de Interne. Atacatoarea, arestată

Polițista Andreea Alistar de la Secția 8 și colagul ei de la Secția 23, Viorel Cârciumaru au fost recompensați și felicitați de ministrul Gabriel Oprea. Cei doi au imobilizat o femeie care amenința cu un cuțit călătorii din autobuz. Subofițerul Andreea Alistar a fost rănită și a ajuns la spital. Atacatoarea a fost arestată.

”Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea, i-a felicitat astăzi pe cei doi polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – agent de poliție Andreea Alistar din cadrul Secției 8 Poliție și agent de poliție Cârciumaru Viorel din cadrul Secției 23 Poliție – care în cursul zilei de ieri, aflându-se în timpul liber, au intervenit pentru imobilizarea unei persoane care amenința cu un cuțit călătorii aflați într-un mijloc de transport în comun din Capitală.

Vicepremierul Gabriel Oprea s-a interesat de starea medicală a polițistei și a apreciat inițiativa și curajul celor doi, considerând conduita lor un model pentru toți angajații Ministerului Afacerilor Interne. 

“Aceast gen de atitudine, pe care am remarcat-o la unii oameni ai legii, reprezintă un model pentru toți angajații ministerului, pentru că principalul rol al polițiștilor, jandarmilor și pompierilor este acela de a proteja cetățenii. Vă mulțumesc și vă felicit pentru curajul dumneavoastră și pentru modul în care v-ați făcut datoria, chiar dacă erați în timpul dumneavoastră liber la momentul incidentului” le-a spus polițiștilor vicepremierul Gabriel Oprea.

Totodată, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne a dispus măsuri de recompensare a celor doi polițiști.

La întâlnirea cu vicepremierul Gabriel Oprea, agenții de poliție au fost însoțiți de șeful Poliției Române, chestor general de poliție Petre Tobă”, informează MAI într-un comunicat de presă.

Agenta Andreea Alistar (24 de ani) a fost internată de urgență, marți, după ce a fost înjunghiată de femeia agresivă. Potrivit Poliției Capitalei, tânăra se afla în timpul liber. Când a urcat în autobuzul 104 a văzut o femeia care agita un briceag și-i amenința pe călători. 
  
 Polițista a decis să intervină, moment în care agresoarea ar fi ridicat briceagul deasupra capului și a lovit-o. Aceasta s-a ferit, însă briceagul i s-a înfipt în umăr. 
  
 Agresoarea a fost imobilizata după intervenția unui bărbat aflat în autobuz. Este vorba despre Viorel Cârciumaru, polițist la Secția 23, care de asemenea era în timpul liber. 
  
 Polițistă rănită a fost transportată de urgență la Spitalul Sfântul Pantelimon, iar agresoarea a fost dusă la Secția 8 pentru a fi audiată

În cursul zilei de miercuri, Vasilica Militaru, de 44 de ani, a fost arestată preventiv pentru infracţiunea de ultraj. 

Aceasta a explicat anchetatorilor că avea asupra ei un cuţit pentru "a se apăra de oamenii răi", informează Mediafax

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

România are un stand la expoziția economică din Kazahstan

România are, în premieră, un stand la expoziția economică din Kazahstan, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România. "România, promovată în premieră la Almaty,...

Nicu Ștefănuță: „Cetățenii vor putea să fie despăgubiți de primării dacă se îmbolnăvesc din cauza aerului poluat”

Românii care se îmbolnăvesc din cauza poluării pot cere despăgubiri autorităților locale, după ce directiva privind calitatea aerului a fost votată astăzi la Strasbourg...
Ultima oră
Pe aceeași temă