17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialReformă în ASF: Nou cod vestimentar pentru angajați

Reformă în ASF: Nou cod vestimentar pentru angajați

Un cod vestimentar pentru angajații ASF este un alt punct rezolvat pe lista reformei în această instituției, după ce au schimbat conducerea şi au mai micşorat salariile nesimţite. Astfel, şefii Autorităţii de Supraveghere Financiară s-au gândit că, pentru a-şi putea face treaba aşa cum se cuvine, angajaţii trebuie să poarte ţinute standard, cum ar fi Smart Casual sau Bussines. Şi pentru a nu fi considerat un cod mult prea strict, vinerea, angajatele ASF vor avea dezlegare la culori mai îndrăzneţe, informează B1TV.

În timp ce problemele de pe piaţa de capital şi cea a fondurilor de pensii cresc pe zi ce trece, Autoritatea de Supraveghere Financiară este mai mult preocupată de imaginea angajaţilor.

Smart Casual este ţinuta standard de care aceştia trebuie să ţină cont, însă poate varia în funcţie de circumstanţe. Adică un stil modern şi lejer, care trebuie să respecte un echilibru între culori, volum şi texturi.
 

La femei, codul vestimentar ASF presupune "piese cu croială clasică sau uşor avangardistă, taior, fustă midi, pantaloni în culori neutre, fiind excluse combinaţiile excentrice. La capitolul îmbrăcăminte, angajatele au liber la pantofi cu toc sau balerini, dar nu şi la sandale prea decupate sau extravagante.

Şi în cazul bărbaţilor, regulile sunt stricte: pantaloni din stofă, jeans clasici, cămaşă cu mânecă lungă, cravată, pulover şi pantofi cu sau fără şiret. Codul vestimentar se dovedeşte mai blând vinerea, când angajaţii ASF vor putea în sfârşit scoate din garderoba proprie haine în culori mai îndrăzneţe, imprimeuri, pantofi mai sport sau accesorii vesele.

Iată şi o explicaţie pentru necesitatea introducerii unui astfel de cod vestimentar. 

"Ca urmare a înfiinţării Autorităţii de Supraveghere Financiară, în anul 2013, prin comasarea CSA, CNVM şi CSSPP, în instituţie s-au regăsit trei stiluri diferite. Acest Cod Vestimentar nu reprezintă o însumare a acestor stiluri şi nici un compromis pentru fiecare. Înseamnă pur şi simplu o abordare nouă, proaspătă, flexibilă, orientată spre viitor." 

Conducerea ASF oferă angajaţilor şi varianta stilului alternativ Business. Asta înseamnă că femeile pot purta 'costum deux-pieces, tot în culori neutre, pantalon sau rochie cu croială clasică, cămaşă/bluză cu imprimeu discret, iar în cazul accesoriilor doamnele din ASF trebuie să se limiteze la bijuterii subtile şi în culori discrete.

Cele mai citite

Un bebeluș de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat cu un avion SMURD de la Timișoara la București

Un bebeluş în vârstă de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat, marţi seară, de la Timişoara la Bucureşti cu un avion...

Ciolacu transmite că soarta colaborării dintre PSD și PNL se discută pe 10 iunie

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, marţi, că pe data de 10 iunie, ziua de după alegerile locale şi europarlamentare, va avea loc...

SUA avertizează Raiffeisen Bank că îi taie accesul la sistemul financiar american din cauza legăturilor cu Rusia

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International a fost avertizat, în scris, de Trezoreria SUA că accesul său la sistemul financiar american ar putea fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă