15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialRL Imobiliare, analiza completă a unei piețe cu probleme

RL Imobiliare, analiza completă a unei piețe cu probleme

Peste 600.000 de locuințe construite în România în anii ’80 vor ieși din termenul de utilizare în maximum 15 ani. În ciuda boomului imobiliar de dinainte de criza economică și a programelor ulterioare de încurajare a construcțiilor de după 2009, stocul de apartamente vechi nu a putut fi înlocuit. Pe de altă parte, doar 20% dintre locuinţele din România au asigurarea obligatorie. Legea care să impună o astfel de obligativitate există, actul normativ prevede sancţiuni şi amenzi, dar nu există, deocamdată, nici o instituție care să le aplice.

Aceste statistici, dar și multe alte informații interesante despre piața imobiliară, piața asigurărilor de locuințe și piața creditelor ipotecare pot fi găsite în suplimentul special RL Imobiliare, publicat de România liberă miercuri, 30 martie.

Una dintre sintagmele-cheie ale sistemului prin care s-a dezvoltat până acum societatea capitalistă este „credit penru dezvoltare”. Orice firmă mare sau mică din Occident, dacă doreşte să se dezvolte, face un credit orientat spre cercetare-dezvoltare, pentru a crea un produs cu valoare adăugată mare. Dar care e situaţia în România? Și la această întrebare răspunde ediția RL Imobiliare.

Profesorul Mircea Coșea, fondator al Societăţii Române de Economie, analistul financiar Aurelian Dochia, analistul economic Sorin Dinu sau analistul imobiliar Ion Radu Zilișteanu sunt doar câteva dintre numele care au contribuit pentru a realiza o analiză completă a pieței imobiliare și a creditelor bancare publicată în ultimii ani în România.

RL Imobiliare nu evită nici controversatul subiect al legii dării în plată, care strânge în jurul său tot mai multe voci critice. În afară de iniţiatori, toţi actanţii publici implicaţi în domeniile bancar și imobiliar sunt, într-un fel sau altul, contra acestui act normativ. Din suplimentul publicat împreună cu România liberă puteți afla ce lege este considerată acum o variantă mai viabilă decât darea în plată.

RL Imobiliare, la chioșcuri, miercuri, 30 martie, împreună cu România liberă.

Cele mai citite

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă