27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialRochiile unui designer român, în centrul atenției la Casa Albă

Rochiile unui designer român, în centrul atenției la Casa Albă

Prima doamnă a Canadei, Sophie Grégoire-Trudeau, a ales să poarte rochii create de un designer de origine română în timpul vizitei în Statele Unite ale Americii. 

Pentru cina oficială de joi seară, de la Casa Albă, soția premierului canadian a ales o rochie lungă fără mâneci violet, cu aplicații florale oranj, care a atras toate privirile.

Designerul de modă Lucian Matis, originar din Blaj, dar stabilit în Toronto, a povestit că nu știa că soția premierului canadian a ales să poarte una dintre creațiile sale, până când nu a început să primească fotografii de la prieteni și de la fani cu rochia purtată de Sophie Gregoire Trudeau la evenimentul de joi de la Casa Albă.

Designerul s-a născut la Blaj și a studiat artele plastice în Europa, înainte de a emigra în Canada, în 1999, unde a continuat studiile, participând la prestigiosul program de design vestimentar de la Ryerson University.

Din momentul în care prima sa colecție în 2007 a fost prezentată la Toronto Fashion Week, brandul Lucian Matis a continuat să se dezvolte. Cel mai recent, colecția lui Lucian Matis pentru primăvara — vara lui 2016 a primit premiul pentru cea mai bună colecție la Toronto Fashion Week, acordat de Fashion Magazine.

Cele mai citite

Șoc în România. Un primar a fost găsit spânzurat!

O tragedie a lovit comunitatea din comuna Vințu de Jos! Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat într-o anexă a propriei sale locuințe....

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...

FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până...
Ultima oră
Pe aceeași temă