15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialRomânii care vin acasă, în vacanţă, blochează Vama Nădlac

Românii care vin acasă, în vacanţă, blochează Vama Nădlac

Punctele de trecere a frontierei cu Ungaria s-au aglomerat, în ultimele 24 de ore, pentru că mii de români care lucrează în străinătate vin în ţară pentru a-şi petrece concediul.

La Vama Nădlac II, pe autostrada A1, timpul de aşteptare la intrarea în ţara este de până la o oră, iar poliţiştii de frontieră recomandă tranzitarea altor puncte, precum Nadlac I, Turnu şi Vârşand.

Numărul celor care tranzitează frontiera cu Ungaria a crescut semnificativ sâmbătă seara, când sute de autoturisme au ajuns la graniţă pentru a intra în România, iar din cauza cozilor formate la PTF Nadlac II (Autostrada A1), s-a aşteptat până la 100 de minute pentru controlul documentelor.

Conform Poliţiei de Frontieră Arad, majoritatea celor care intră în ţară în aceste zile sunt muncitori români care lucrează în străinătate şi care vin acasă în luna august pentru a-şi petrece concediile alături de familii.

Duminică dimineaţa, la Nădlac II se aştepta între 40 şi 60 de minute pentru controlul documentelor la intrarea în ţară, unde sunt deschise între şapte şi zece artere, în funcţie de fluxul de turişti.

Şi pe sensul de ieşire din ţară este mai aglomerat decât ân perioadele obişnuite, pentru că mulţi români pleacă în vacanţe în stăinătate. La Nădlac II se lucrează, duminica, pe cinci artere de control de pe sensul de ieşire.

Cele mai citite

Nici România, nici Republica Moldova n-au avut reprezentanți la parada de la Moscova. Șefa regiunii autonome Găgăuzia, invitată de Putin, susține că a reprezentat...

În timp ce președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a sărbătorit "Ziua Europei" la Chișinău, șefa regiunii autonome Găgăuzia din Republica Moldova, Evghenia Guțul, a...

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...

Noul director sportiv al Rapidului, primele declarații după instalarea în funcție

Daniel Sandu, noul director sportiv al Rapidului, a declarat că gruparea giuleşteană este un club solid din punct de vedere financiar şi că nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă