9.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialȘase sirieni și un irakian, prinși de Garda de Coastă când încercau...

Șase sirieni și un irakian, prinși de Garda de Coastă când încercau să intre ilegal în România

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au prins şase sirieni şi un irakian care intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, din R. Bulgaria, cu scopul de a ajunge în Germania şi Austria.

”În data de 04.09.2014, în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Mangalia au observat, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, la doar câţiva metri de linia de frontieră, prin intermediul dispozitivului de termoviziune, şapte persoane care se deplasau, pe jos, dinspre R. Bulgaria”, informează IGPF.

Cei șapte migranți au fost reținuți în apropierea frontierei de stat şi deoarece nu îşi justificau prezenţa în zonă și au fost duși la sediul P.T.F. Vama Veche pentru cercetări.

Deoarece cei şapte bărbaţi nu vorbeau limba română, s-au efectuat verificări şi s-a stabilit că sunt şase cetăţeni sirieni şi un irakian, cu vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani.

Persoanele în cauză au declarat că au recurs la această metodă deoarece nu deţineau documentele necesare să ajungă în ţări precum Germania şi Austria.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor şapte persoane actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 262, alin. 1 din Codul Penal.

La finalizarea cercetărilor, cei şapte migranţi vor fi predaţi autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.

Cele mai citite

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...

Motivul pentru care un pacient stă neoperat de 10 zile la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă de 10 zile să fie operat după ce și-a rupt piciorul în urma unei...

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...
Ultima oră
Pe aceeași temă