14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialSibiul are un nou suprefect

Sibiul are un nou suprefect

Fostul inspector şef adjunct al ITM Sibiu Lucian Radu a fost instalat, marţi, în funcţia de subprefect al judeţului Sibiu, după ce Florin Orlăţan, trimis în judecată în februarie pentru abuz în serviciu şi numit de Guvern în acest post în 7 mai, a demisionat în ziua în care urma să fie învestit, anunță Mediafax.

Ceremonia de instalare în funcţia de subprefect a lui Lucian Radu, fost inspector şef adjunct al ITM Sibiu, la care au participat toţi şefii de deconcentrate din Sibiu, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, dar şi reprezentanţi ai mediului academic şi cultural din oraş, a fost condusă de prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli.

Prefectul a citit Hotărârea de Guven din 20 mai prin care a fost numit în funcţia subprefect Lucian Radu şi i-a urat succes acestuia.

"În Prefectură trebuie să existe o echipă puternică, sudată, care să ducă la îndeplinire programul de guvernare”, a declarat Ovidiu Sitterli.

În 7 mai, liberalul Mircea Creţu a fost demis din funcţia de subprefect al judeţului Sibiu, în locul său fiind numit, în aceeaşi zi, prin Hotărâre de Guvern, Florin Orlăţan, care era trimis în judecată din luna februarie, pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, după o licitaţie pentru concesionarea unor terenuri.

Orlăţan a demisionat din funcţie în 16 mai, chiar în ziua în care urma să fie învestit ca subprefect.

Florin Orlăţan a participat şi el la ceremonia de învestire în funcţie a lui Lucian Radu şi a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a demisionat din funcţie din cauza scandalului legat de dosar, dar va lucra tot în Prefectura Sibiu.

În februarie, şase funcţionari din cadrul administraţiei locale din cadrul Consiliului Local Ocna Sibiului şi din cadrul Finanţelor Publice Sibiu, printre care şi Florin Orlăţan, au fost trimişi în judecată de către procurorii Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, după o licitaţie pentru concesionarea unor terenuri.

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă