10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSpitalul județean Vaslui, chemat în judecată de șapte medici ginecologi

Spitalul județean Vaslui, chemat în judecată de șapte medici ginecologi

Spitalul Județean de Urgență Vaslui a fost chemat în instanță de șapte medici ginecologi ai unităţii medicale, pentru neplata sporului de risc de care susţin că sunt privaţi, solicitând în instanţă acordarea unor drepturi băneşti suplimentare pentru activitatea desfăşurată în sala de operaţii, potrivit Mediafax.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui este chemată din nou în instanţă de către medicii care desfăşoară intervenţii chirurgicale în sălile de operaţii, într-o acţiune deschisă de această dată de şapte specialişti ai Secţiei de Obstetrică-Ginecologie.

La fel ca şi colegii din secţiile de chirurgie generală şi pediatrică, oftamologie, ORL şi ortopedie, care au câştigat deja la Tribunalul Vaslui, medicii ginecologi solicită plata sporului de risc pentru orele desfăşurate în sala de operaţie.

"În condiţiile în care o parte din activitate o desfăşurăm în blocul operator, este normal să ne cerem acest drept în instanţă. Nu putem spune care sunt sumele ce urmează să le primim pentru că fiecare medic are un număr diferit de ore lucrate în sala de operaţii, judecătorii fiind cei care vor stabili ce drepturi băneşti ni se cuvin”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX şeful Secţiei Obstetrică-Ginecologie a SJU Vaslui, Gabriela Rusu.

Tribunalul Vaslui a dat câştig de cauză unui număr de 13 medici care, în primăvara acestui an, au dat în judecată conducerea SJU Vaslui pentru neplata sporului de risc pe ultimul an lucrat, acordat personalului medical care-şi desfăşoară activitatea în sălile de operaţii. Magistraţii vasluieni au acceptat "în parte” cererea medicilor din secţiile de chirurgie generală şi pediatrică, oftamologie, ORL şi ortopedie, aceea de a li se acorda 50 la sută în plus la salariul de bază, prin aplicarea sporului de risc.

"Instanţa a decis ca acest spor să se aplice doar pentru timpul efectiv în care medicii îşi desfăşoară activitatea în sălile de operaţii. Nu putem spune care sunt sumele ce urmează a fi plătite, în acest sens urmând să primim motivarea instanţei. Oricum, hotărârea va fi atacată cu apel”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Procesul câştigat de cei 13 medici vine la un an după ce, într-un caz similar, au obţinut în instanţă acelaşi spor de risc, în sumă de 600.000 de lei, pentru o perioadă de trei ani. Banii vor fi plătiţi în mai multe tranşe, pe o perioadă de cinci ani, în cursul acestui an specialiştii primind o primă tranşă de 10 la sută din totalul sumei, aşa cum este prevăzut în legislaţia în vigoare referitoare la drepturile salariale câştigate în instanţă.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă